Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace geeft startsein voor Europese clouddiensten

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 januari 2011 08:04 uur

Hostingprovider Rackspace probeert Amazon, zijn grootste concurrent op het gebied van clouddiensten, een stap voor te zijn. Rackspace biedt klanten nu de mogelijkheid aan om data van clouddiensten binnen Europe op te slaan.

“Als je onze clouddiensten gebruikt, weet je precies waar het wordt bewaard”, verzekert Simon Abrahams, hoofd van de afdeling productmarketing bij Rackspace EMEA. “De drempel om clouddiensten te gebruiken is voor veel Europese bedrijven nu nog hoog omdat bepaalde Europese wetten voorschrijven dat data binnen Europa opgeslagen moet zijn”, stelt Rackspace-directeur Lanham Napier.

Door onze cloudinfrastructuur gereed te maken voor Europese data-opslag, kunnen veel bedrijven problemen met opslag van informatie in bijvoorbeeld de Verenigde Staten voorkomen, stelt Rackspace. Bovendien zou het de latency voor klanten verlagen en levert het geen ongunstige effecten van valutaschommelingen op.

Eerder al in de VS
Volgens de directeur van Rackspace zijn bij de lancering van clouddiensten in Engeland al 500 bedrijven die bereid zijn geweest om de dienst te testen. In de Verenigde Staten werden de clouddiensten al eerder geïntroduceerd en daar is het een succes, aldus Napier.

De clouddiensten van Rackspace bestaan uit Cloud Files (opslag) en Cloud Servers. De clouddiensten kunnen ook samen met een dedicated server worden afgenomen. Een dit zogeheten hybride pakket (een dedicated server en met een clouddienst) is ook een aanbod dat Amazon niet heeft, zo beweren medewerkers binnen het bedrijf. “De volgende stap is het aanbieden van managed cloudhosting”, zegt Abrahams. “Het principe is hetzelfde alleen zorgen wij voor de juiste configuratie en onderhouden wij de server.”

Datacenter
De belangrijkste plaats voor de Europese clouddiensten is het datacenter in de buurt van het Europese hoofdkantoor van Rackspace in Londen. Dit centrum bestaat uit drie hallen waarvan er twee nu in gebruik zijn. De derde hal wordt op dit moment ingericht en moet vanaf het najaar operationeel zijn. “De derde hal wordt ook voorzien van koude of warme gangen”, vertelt datacentermanager Riccardo Degli Effeti. In elke hal staan ongeveer 850 racks op een vloer van 1000 vierkante meter. In totaal staan in het datacenter circa 30.000 servers.

bas, 20 januari 2011 2:45 pm

"In elke hal staan ongeveer 850 racks op een vloer van 1000 vierkante meter"

Dat zijn heel erg ondiepe racks (60cm) , of er is bijzonder weinig ruimte tussen de racks om nog te lopen...

Of, zoals wel vaker, worden er onjuiste cijfers gepubliceerd / verkeerd geinterpreteerd....

Sjoerd van Groning, 25 januari 2011 9:42 am

Racks zijn 60 cm breed. Teken het maar uit. Als je achter de racks 60cm gang doet en voor de racks 100 gang en 100cm diepe racks gebruikt, heb je 1.08m2 per rack.

Wat ik dan me dan wel afvraag is hoeveel servers er in een rack hangen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.