Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Duitse universiteit bouwt met IBM nieuw datacenter

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 25 januari 2011 08:03 uur

De universiteit van het Duitse Reutlingen bouwt samen met IBM een nieuw datacenter dat 40% minder energie verbruikt dan het huidige datacenter. De bouw van het nieuwe centrum is nodig omdat het aantal studenten aan de universiteit groeit en omdat de studenten steeds vaker gebruikmaken van nieuwe media.

“Door die toegenomen behoefte aan informatie is ook de behoefte aan nieuwe rekenkracht teoegenomen”, verklaart de universiteit. De bouw en inrichting van het datacenter is uitbesteed aan IBM Duitsland. Het project omvat het ontwerp, de complete bouw van infrastructuur en nieuwe hard- en software van IBM.

Het it-gigant verzekert dat het datacenter ongeveer 40% minder energie zal verbruiken en veel beter zal presteren. “Dit is goed voor het budget van de universiteit en beschermt het milieu”, aldus een gezamenlijk uitgebracht persbericht.

Efficiënt
Het datacenter zal minder energie verbruiken onder meer omdat er gebruik wordt gemaakt van de reeds bestaande verwarmingsinstallatie in het pand en omdat de gekoelde lucht zoveel mogelijk rechtstreeks in de apparaten wordt geblazen. Ook wordt er (deels) gebruikgemaakt van koeling met behulp van buitenlucht.

Volgens Eberhard Armbruster van IBM neemt de universiteit van Reutlingen met dit datacenter een voorsprong op andere hogescholen en universiteiten vanwege de flexibiliteit die het centrum biedt en vanwege de energie-efficiency van het datacenter. Met name vanwege die snelle en flexibele inzet van nieuwe diensten die mogelijk wordt, zouden studenten ook kunnen profiteren van het nieuwe datacenter.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.