Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISO27001-certificaat voor BIT en SIDN

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 27 januari 2011 08:06 uur

Internetserviceprovider BIT uit Ede en de SIDN hebben de afgelopen maanden een certificeringstraject doorlopen en hebben het ISO27001-certificaat ontvangen.

Informatiebeveiliging krijgt binnen de it steeds een grotere rol, ook bij serviceproviders. Hoewel gebruikelijke service frameworks als ITIL voor een deel ingezet kunnen worden is er specifiek voor de beveiliging van informatie een aparte ISO-normering: ISO27001.

De ISO27001-norm is opgesteld om een model te bieden voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Het certificaat ISO27001 is geen momentopname, maar een continu proces. Voortdurend worden beveiligingsmaatregelen gekeurd via het principe ‘plan-do-check-act‘, een manier van werken die leidt tot continue verbeteringen die eens per jaar door een externe partij worden getoetst via een audit.

Betrouwbaarheid
Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN, is blij met de certificering: “De beveiliging van het .nl-domein heeft de hoogste prioriteit bij SIDN. Het op orde hebben van onze informatiebeveiliging is hiervoor essentieel. Het behalen van het ISO-certificaat toont aan dat wij hierin geslaagd zijn en dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van het .nl-domein.”

Dat steeds meer klanten vragen naar certificering bevestigt Alex Bik van BIT. “Informatiebeveiliging is voor ieder it-bedrijf belangrijk. We zien dat er de laatste jaren steeds meer vraag ontstaat naar officiële erkenning van onze beveiligingsmaatregelen, vandaar dat we anderhalf jaar geleden zijn gestart met het ISO27001-traject.”

“Met de behaalde ISO-certificering laten we onze klanten en de klanten van onze klanten, zoals banken, verzekeraars, betaalproviders en webwinkels, zien dat wij voldoen aan de strengste eisen voor informatiebeveiliging”, aldus Bik.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.