Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Intel: alle dataverkeer in datacenter over één kabel

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 31 januari 2011 08:05 uur

Het einde is in zicht voor de kilometers verschillende kabels in een datacenter. Althans, als het aan Intel ligt. Met de Open Fibre Channel over Ethernet (FCoE)-technologie zegt de chipfabrikant de sleutel in handen te hebben voor unified networking. Intel maakte vorig week via haar eigen newsroom bekend dat het met een software update mogelijk is om alle dataverkeer tussen diverse componenten over één kabel te transporteren.

De upgrade is bedoeld voor de bestaande X520 10 GbE Server Adapters van Intel waarmee Open FCoE mogelijk wordt gemaakt. Daarna kan datatransport tussen servers, storageomgevingen en netwerkapparatuur zoals routers en switches over slechts één kabel plaatsvinden. Intel stelt dat het met deze technologie wereldwijd ruim 121.000 kilometer kabel kan besparen en de IT-kosten voor elk bedrijf met 29 procent terugbrengt.

De aankondiging van de Open FCoE-technologie is onderdeel van het Cloud 2015-programma en het Open Datacenter-initiatief dat Intel in oktober van vorig jaar in de markt zette. Uiteindelijk zullen de Xeon-processors, de virtualisatietechniek Intel VT en Open FCoE de pijlers worden onder Cloud 2015. De chipmaker uit Californië werkt hiervoor samen met belangrijke spelers op het gebied van datacenterinfrastructuur. Netwerkgigant Cisco ondersteunt de inzet van X520-adapters met haar Cisco Nexus 10 Gigabit Ethernet switches en het Unified Computing System. De Intel-adapter met Open FCoE integreert ook naadloos met EMC Symmetrix VMAX en EMC VNX-storageproducten. Maar Intel werkt met meer partijen samen in de ontwikkeling van de standaard: ook Dell, NetApp, Oracle en Red Hat zijn nauw betrokken in de ontwikkeling van Cloud 2015.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.