Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaanse beursgang Interxion succesvol

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 31 januari 2011 08:05 uur

Bij Interxion zijn de champagneflessen waarschijnlijk ontkurkt, want er was reden voor een feestje. Na een periode van onzekerheid op de financiële markten, is het aandeel Interxion vrijdag 28 januari succesvol aan zijn beursgang begonnen. De koers van het aandeel steeg tijdens de eerste dag tot 19% boven de openingskoers.

Beleggers konden zich onlangs inschrijven op 18,5 miljoen aandelen van Interxion. Dit aantal werd vorige week nog eens verhoogd tot bijna 20,4 miljoen aandelen vanwege de grote vraag van investeerders.

Eerder deze maand werd nog een openingskoers verwacht van 11 tot 13 dollar. Uiteindelijk was een aandeel bij de beursgang 13 dollar waard. Gedurende de eerste handelsdag steeg de koers tot 15,49 dollar en uiteindelijk sloot het op 13,80 dollar.

Effecten
Maar er was vrijdag meer nieuws op het gebied van datacenters zoals de overname van Terremark door het Amerikaanse telecombedrijf Verizon. Dit bericht en dat van de beursgang van Interxion lijken een positief effect te hebben gehad op aandelen van andere techbedrijven, zoals Equinix en Rackspace. Het aandeel Equinix steeg vrijdag met 1,1% tot 88,82 dollar en de koers van Rackspace Hosting steeg met 4,8% tot 33,77 dollar.

Na de aankondiging van de overname van Terremark sloot de koers van Verizon vrijdag met een klein van verlies van bijna 1% (35,63 dollar). Beleggers vonden het nieuws kennelijk belangrijker voor Terremark want dat aandeel sloot de dag 4,9% hoger op 18,92 dollar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.