Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe technologie voor infrastructuur in Apple’s iDatacenter

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 februari 2011 08:05 uur

Apple laat zo goed als niets los over haar datacenter in Maiden, North Carolina. Des te opmerkelijker is het nieuws dat toeleveranciers Instor en Electrorack als partners betrokken zijn geweest bij diversie innovaties binnen het complex. Beide bedrijven gaven deze week persberichten vrij waarin melding wordt gemaakt van grote projecten in een ‘landmark datacenter’.

Op basis van de informatie kan de conclusie niet anders zijn dan dat Apple een aantal nieuwe technologieën voor datacenterinfrastructuur – meer specifiek voor housing – implementeert.

Instor leverde nieuwe, op maat gemaakte racks voor de systemen inclusief technologie voor efficiënte elektriciteitsdistributie en koelpanelen. Instor benaderde Electrorack om enclosures voor deze racks te maken, waarbij “de klant zeer specifieke en unieke wensen had met betrekking tot optimale luchtcirculatie, bekabeling en inbouw van apparatuur”.

De naam Apple wordt nergens genoemd: dat is slechts de conclusie die volgers trekken na het bestuderen van de projectomschrijving en de locatie van het datacenter. “Dit datacenter heeft alles veranderd in termen van grootte, efficiëncy en technologie. Wij zijn ongelooflijk trots dat we de kans hebben gekregen om onze kennis in te zetten en dit te realiseren”, ronkt senior product manager Todd Schneider van Electrorack in het eigen persbericht.

Electrorack meldt in dat persbericht dat het levert via hoofdaannemer Holden Construction. Bekend is dat Holden de bouw van een aantal centra leidt, waaronder het iDatacenter. De projectomschrijvingen die openbaar zijn gemaakt, hebben bovendien een dermate omvang dat het hier alleen om Apple’s nieuwe center kan gaan, aldus kenners.

Het iDatacenter kan met een vloeroppervlakte van 150.000 vierkante meter tot een van de grootste ter wereld worden gerekend. En als het niet het grootste is, dan in elk geval een van de duurste. Apple heeft omgerekend ruim 700 miljoen euro uitgetrokken voor de faciliteit die moet voorzien in de behoefte naar de online diensten van bijvoorbeeld iTunes en de App Store.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.