Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe technologie voor infrastructuur in Apple’s iDatacenter

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 februari 2011 08:05 uur

Apple laat zo goed als niets los over haar datacenter in Maiden, North Carolina. Des te opmerkelijker is het nieuws dat toeleveranciers Instor en Electrorack als partners betrokken zijn geweest bij diversie innovaties binnen het complex. Beide bedrijven gaven deze week persberichten vrij waarin melding wordt gemaakt van grote projecten in een ‘landmark datacenter’.

Op basis van de informatie kan de conclusie niet anders zijn dan dat Apple een aantal nieuwe technologieën voor datacenterinfrastructuur – meer specifiek voor housing – implementeert.

Instor leverde nieuwe, op maat gemaakte racks voor de systemen inclusief technologie voor efficiënte elektriciteitsdistributie en koelpanelen. Instor benaderde Electrorack om enclosures voor deze racks te maken, waarbij “de klant zeer specifieke en unieke wensen had met betrekking tot optimale luchtcirculatie, bekabeling en inbouw van apparatuur”.

De naam Apple wordt nergens genoemd: dat is slechts de conclusie die volgers trekken na het bestuderen van de projectomschrijving en de locatie van het datacenter. “Dit datacenter heeft alles veranderd in termen van grootte, efficiëncy en technologie. Wij zijn ongelooflijk trots dat we de kans hebben gekregen om onze kennis in te zetten en dit te realiseren”, ronkt senior product manager Todd Schneider van Electrorack in het eigen persbericht.

Electrorack meldt in dat persbericht dat het levert via hoofdaannemer Holden Construction. Bekend is dat Holden de bouw van een aantal centra leidt, waaronder het iDatacenter. De projectomschrijvingen die openbaar zijn gemaakt, hebben bovendien een dermate omvang dat het hier alleen om Apple’s nieuwe center kan gaan, aldus kenners.

Het iDatacenter kan met een vloeroppervlakte van 150.000 vierkante meter tot een van de grootste ter wereld worden gerekend. En als het niet het grootste is, dan in elk geval een van de duurste. Apple heeft omgerekend ruim 700 miljoen euro uitgetrokken voor de faciliteit die moet voorzien in de behoefte naar de online diensten van bijvoorbeeld iTunes en de App Store.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?