Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe Dell-servers voor Amazon Web Services

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 3 februari 2011 08:02 uur

Dell en Canonical hebben woensdag twee servers uitgebracht die draaien op Ubuntu en speciaal bedoeld zijn voor clouddiensten. De servers zijn vooralsnog alleen in de VS verkrijgbaar.

Het gaat om de Dell PowerEdge C2100 en C6100 die zijn uitgerust met Ubuntu Enterprise Cloud van Canonical. Dit is een installatie van Eucalyptus private cloud-software op een Ubuntu server-systeem.

De belangrijkste doelgroep voor deze servers zijn organisaties die applicaties ontwikkelen die gaan draaien in Amazon Web Services (AWS). De twee nieuwe servers zouden gebruikt kunnen worden om applicaties lokaal te testen voordat ze naar de betaalde omgeving van Amazons cloud worden verplaatst. De servers worden standaard ingesteld voor dergelijke test- en ontwikkeldoeleinden.

Door samen te werken met Canonical is Dell in staat geweest om een infrastructure-as-a-service product te leveren gebaseerd op open standaarden, aldus Andy Rhodes, hoofd marketing bij Dells afdeling voor datacenteroplossingen.

Bovendien is het voor het eerst dat Dell servers aanbiedt die gebaseerd zijn op Ubuntu. Wel verkocht Dell al langer desktops, netbooks en notebooks met Ubuntu erop.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.