Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Olympische Spelen 2012 krijgen recordnetwerk

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 7 februari 2011 08:01 uur

De Olympische Spelen van 2012 hebben de beschikking over het grootste ict-netwerk ooit vertoond op een Olympisch toernooi. De omvang van de ict-apparatuur voor de Londense Olympiade is dertig keer groter dan die van de Spelen in Beijing.

Een belangrijke reden voor de vergrootte capaciteit is het verwachtte toename in het gebruik van ‘social media’. “In 2008 waren Facebook en Youtube nog geen algemeen gegeven, waar dat nu wel het geval is”, aldus Neil Crockett, Managing Director van Cisco. Het technologiebedrijf is hoofdverantwoordelijk voor de netwerkapparatuur voor het evenement.

Crockett geeft aan dat zelfs Cisco de voorziene netwerkcapaciteit niet kan inschatten. Cisco heeft de 80.000 pc’s, 60.000 telefoons, 2500 switches en honderden draadloze netwerken verspreid over 100 locaties. Het bedrijf moet er samen met Atos Origin en British Telecom voor zorgen dat de finishtijden gemeten worden en samen met het beeldmateriaal verstrekt worden aan de diverse aanwezige media. Daarnaast moet het netwerk hoogstwaarschijnlijk een ontelbare hoeveelheid aan ‘user generated content’ verwerken. Cisco verwacht dat veel bezoekers videobeelden via hun mobiele netwerk zullen gaan verzenden.

Cisco focust haar netwerkservice op clouddiensten. Crockett meldt dat het bedrijf een ‘hosted voice platform’ inzetten voor telefoondiensten. Daarnaast wil de organisatie gebruik gaan maken van een Software-as-a-Service platform: Eos, zegt de Cisco-baas. Het datacentrum in het nabijgelegen Canary Warf is al geopend en wordt momenteel uitgebreid getest.

Partner Atos heeft voor de Spelen myInfo+ ontwikkeld. Dit systeem zorgt ervoor dat spelers, media en officials informatie over het evenement opzoeken. Wedstrijdschema’s, medaillespiegels, vervoersberichten en sportrecords zullen beschikbaar zijn online. Daarnaast wordt voor het eerst gebruik gemaakt van het Commentator Information System (CIS) waarmee uitslagen binnen 0,3 seconden zichtbaar zijn en beschikbaar voor media.

Om te zorgen dat alle technologie tijdens het evenement vlekkeloos werkt, heeft Atos een ‘Technology Lab’ gelanceerd. Het is een miniatuurversie van alle wedstrijdlocaties waar alle ict-apparatuur wordt in dit laboratorium 200.000 uur getest om te zorgen dat er niets misgaat tijdens de Spelen. Voor de eerste tests zijn meer dan een half miljoen regels programmeercode nodig. Het bedrijf heeft 70.000 vrijwilligers aangenomen om de tests zo goed mogelijk uit te voeren.

Daarnaast zijn er nieuwe systemen die 200.000 accreditaties mogelijk moeten maken om atleten, pers, officials en sponsors toegang te verlenen tot de verschillende locaties. De accreditaties dienen tegelijkertijd als visa voor het reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

De Olympisch Spelen in Londen beginnen op 27 juli 2012. Op acht Olympische locaties is inmiddels netwerkapparatuur aanwezig. Voor Atos is het de zesde samenwerking met de organisatie van het Olympisch toernooi. Cisco debuteert in London. Het bedrijf nam dit jaar het roer over van Nortel, dat na financiële problemen is opgedeeld en deels verkocht. Crockett heeft alle vertrouwen in de prestaties van de nieuwe alliantie en spreekt nu al van de ‘world’s most connected games’.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!