Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HP bouwt nieuw cloud computing-datacenter bij Sydney

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 7 februari 2011 08:05 uur

Na de overstromingen nu ook goed nieuws voor Australië. Ruim tweehonderd mensen kunnen binnenkort aan de slag om een nieuw datacentrum te bouwen bij Sydney. Het centrum hoort bij de uitvoering van de zogeheten Hybrid Delivery-plannen van HP dat een slordige negentig miljoen Euro investeert in de bouw. Het nieuwe rekencentrum wordt een van de schakels in het cloud computing-programma van HP. Fase I van de bouw moet eind dit jaar zijn voltooid.

De locatiekeuze voor het datacentrum mag opmerkelijk genoemd worden: HP heeft de faciliteit gepland bij het circuit van Eastern Creek, vooral bekend onder autosportliefhebbers. Volgens de Australische regering speelt het feit dat HP financieel kan meeliften op het zogeheten National Broadband Plan (NPB) echter een grote rol in de keuze voor Sydney, zo stelt minister Stephen Conroy in een reactie. Bedrijven kunnen uit dat NBP subsidie krijgen als ze ‘down under’ initiatieven ontplooien in breedbandinternet of aanverwante technologieën, zoals cloud computing. In totaal heeft de Aussie-regering de lieve som van omgerekend 26 miljard euro beschikbaar voor dergelijke plannen.

HP ontkent overigens dat de bijdrage uit het NBP de keuze heeft beïnvloed. Managing director Paul Branding van HP meldt dat het nieuwe datacentrum onderdeel is van de Global Services Infrastructure en het plan om meer cloud computing-diensten te gaan leveren in en vanuit de regio. Het feit dat de timing samenvalt met de nieuwe subsidiemogelijkheden, noemt hij niet meer dan een mooie bijkomstigheid.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.