Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe releases van Riverbed voor WAN-optimalisatie

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 februari 2011 08:04 uur

Het Amerikaanse netwerktechnologiebedrijf Riverbed heeft de nieuwe releases aangekondigd van het Riverbed Optimization System (RiOS) en Cascade. Nog dit kwartaal moeten klanten kunnen beschikken over RiOS 6.5 en Cascade 9.0. De verbeteringen betreffen vooral de uitgebreide mogelijkheden om bandbreedtegedrag van applicaties of applicatiegroepen sneller te analyseren en aan te passen voor betere prestaties op het WAN.

RiOS stelt netwerkbeheerders in staat om real-time netwerkverkeer te analyseren en te optimaliseren. Riverbed monitort daartoe de gehele stack op het WAN, op elk denkbaar netwerkprotocol. Met de zogeheten Steelhead-dashboards krijgt een beheerder echter geen wirwar aan rapportages te zien, maar een ‘samenvatting’ van de performance in een stack – bijvoorbeeld van storagebox naar server – zodat problemen in één oogopslag te zien zijn.

Gedrag
In release 6.5 heeft Riverbed deze technologie verbeterd, met als uiteindelijk doel om de prestaties op een WAN te verhogen. Die verbeteringen betreffen vooral de integratie van de App Flow Classification Engine, waarmee een beheerder inzicht heeft in het gedrag van applicaties en deze vervolgens kan priotiseren op het WAN.

Een tweede noviteit binnen release 6.5 is het QoS dat latency ‘herkent’ en met het Hierarchical Fair Service Curves (HFSC) algoritme de benodigde bandbreedte per applicatie- of applicatiegroep aanpast. Met Cascade is het mogelijk om voorkomende problemen te analyseren tot voorbij de applicatielaag en de tot op gebruikersniveau de bron van het probleem te identificeren, aldus de aankondiging van Riverbed.

Dat er vraag is naar dergelijke tooling, mag blijken uit de stevige groei die de onderneming uit San Francisco vorig doormaakte. Riverbed boekte vorig jaar veertig procent meer omzet en zag de winst met liefst negentig procent toenemen ten opzichte van 2009. Volgens eigen gegevens mocht Riverbed vorig jaar meer dan vijfhonderd nieuwe klanten begroeten. Helemaal uniek is Riverbed hierin niet: ook andere grote spelers op het terrein van ‘WAN optimization’, zoals Blue Coat, Silver Peak en Cisco, zagen de vraag naar deze producten toenemen.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...