Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe releases van Riverbed voor WAN-optimalisatie

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 februari 2011 08:04 uur

Het Amerikaanse netwerktechnologiebedrijf Riverbed heeft de nieuwe releases aangekondigd van het Riverbed Optimization System (RiOS) en Cascade. Nog dit kwartaal moeten klanten kunnen beschikken over RiOS 6.5 en Cascade 9.0. De verbeteringen betreffen vooral de uitgebreide mogelijkheden om bandbreedtegedrag van applicaties of applicatiegroepen sneller te analyseren en aan te passen voor betere prestaties op het WAN.

RiOS stelt netwerkbeheerders in staat om real-time netwerkverkeer te analyseren en te optimaliseren. Riverbed monitort daartoe de gehele stack op het WAN, op elk denkbaar netwerkprotocol. Met de zogeheten Steelhead-dashboards krijgt een beheerder echter geen wirwar aan rapportages te zien, maar een ‘samenvatting’ van de performance in een stack – bijvoorbeeld van storagebox naar server – zodat problemen in één oogopslag te zien zijn.

Gedrag
In release 6.5 heeft Riverbed deze technologie verbeterd, met als uiteindelijk doel om de prestaties op een WAN te verhogen. Die verbeteringen betreffen vooral de integratie van de App Flow Classification Engine, waarmee een beheerder inzicht heeft in het gedrag van applicaties en deze vervolgens kan priotiseren op het WAN.

Een tweede noviteit binnen release 6.5 is het QoS dat latency ‘herkent’ en met het Hierarchical Fair Service Curves (HFSC) algoritme de benodigde bandbreedte per applicatie- of applicatiegroep aanpast. Met Cascade is het mogelijk om voorkomende problemen te analyseren tot voorbij de applicatielaag en de tot op gebruikersniveau de bron van het probleem te identificeren, aldus de aankondiging van Riverbed.

Dat er vraag is naar dergelijke tooling, mag blijken uit de stevige groei die de onderneming uit San Francisco vorig doormaakte. Riverbed boekte vorig jaar veertig procent meer omzet en zag de winst met liefst negentig procent toenemen ten opzichte van 2009. Volgens eigen gegevens mocht Riverbed vorig jaar meer dan vijfhonderd nieuwe klanten begroeten. Helemaal uniek is Riverbed hierin niet: ook andere grote spelers op het terrein van ‘WAN optimization’, zoals Blue Coat, Silver Peak en Cisco, zagen de vraag naar deze producten toenemen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.