Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interxion aan de basis van aandelenhandel bij NYSE Euronext

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 11 februari 2011 08:04 uur

Beursbedrijf NYSE Euronext gaat een belangrijk deel van zijn infrastructuur bij Interxion London City plaatsen. De twee bedrijven hebben daarover deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend.

NYSE Technologies, de technologietak van het beursbedrijf, gaat Interxion gebruiken als datacenter en netwerk voor de pan-Europese en Aziatische handelsnetwerken. De kritieke onderliggende Secure Financial Transaction Infrastructure (SFTI) wordt daarom een verantwoordelijkheid van het datacenter van Interxion in hartje Londen.

Het datacenter is ideaal gelegen voor zogeheten low-latency trading, maar ook voor connectiviteit voor data en applicaties van een grote groep klanten, legt Stanley Young, directeur van NYSE Techonologies, in een verklaring uit.

NYSE Euronext heeft al servers bij Interxion staan zodat investeerders toegang hebben tot het beursnetwerk, maar dankzij deze nieuwe overeenkomst wordt de samenwerking tussen beide partijen nog nauwer.

Proximity
Met Interxion als technologische ruggegraat is NYSE Technologies in staat om nieuwe diensten aan te bieden zoals Superfeed, Risk Management Gateway en andere proximity-diensten, stelt Young.

Volgens The Financial Times gaat hostingdiensten aanbieden aan investeerders waarbij de korte afstand tot de beurs en de servers van groot belang is. De verwachting is dat dit meer high-speed handelaren zal aantrekken. Zo zullen klanten van NYSE Euronext hun apparatuur in hetzelfde datacenter kunnen plaatsen als waar de beurshandel plaatsvindt om zo nog minder vertraging te hebben.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.