Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

VMWare breidt partnerprogramma flink uit

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 15 februari 2011 08:04 uur

VMWare heeft haar partnerprogramma voor vCloud Datacenter diensten flink uitgebreid. Vorige week maakte het bedrijf al vergaande samenwerkingen bekend met Colt, Verizon en BlueLock, maar gisteren voegde de onderneming daar CSC nog eens aan toe. CSC gaat haar CloudCompute en BizCloud-oplossingen aanbieden via vCloud Datacenter.

BizCloud is een dienst waarmee een klant binnen tien weken een volledige private cloud-infrastructuur kan bouwen. Het maakt gebruik van het IaaS (Infrastructure as a Service)-platform dat CSC in de markt zet onder de naam CloudCompute. Onder de motorkap van deze diensten zal VMWare vCloud draaien. Bovendien gaat CSC vFabric implementeren, een nieuw ontwikkelplatform voor Java  waarmee applicaties en databases gemigreerd kunnen worden naar de cloud. De twee bedrijven bezegelden hun samenwerking gisteren en daarmee sloot VMWare een aardig rijtje nieuwe overeenkomsten af.

Beleggers beloonden VMWare op de Nasdaq voor het recente nieuws: het aandeel boekte gisteren na start van de handel snel een plus van ruim 1,28 procent op een koers van 90,20 dollar. Het aandeel CSC leverde juist in met bijna 1%.

Verizon

VMWare meldde vorige week dat  het wereldwijd cloud datacenter-services gaat aanbieden via een paar geselecteerde dienstverleners. In de Verenigde Staten  gaat BlueLock vCloud leveren, in Europa kunnen klanten via Colt de services afnemen. Daarnaast gaat VMWare ook in zee met Verizon, dat haar global netwerk beschikbaar stelt voor de implementatie van de cloud datacenter-diensten van VMWare. De samenwerking met Verizon bevindt zich overigens nog in een ‘verkennende fase’.

VMWare heeft met de diverse partnerships nu een aantal partijen waarmee het haar positie op de virtualisatie- en cloudmarkt stevig kan uitbouwen. Alle diensten worden geleverd op basis van het inmiddels bekende VMWare-portfolio met vSphere, vCloud Director en vShield. Door de samenwerking met Colt en met name Verizon, is VMWare in staat om wereldwijd diensten aan te bieden voor cloud infrastructuur.

vCloud Connector

VMWare maakte onlangs ook de introductie bekend van de VMWare vCloud Connector voor vSphere-omgevingen. De connector is een gratis plug-in waarmee beheerders direct kunnen starten met implementatie en beheer van virtuele machines op basis van vCloud. Met de connector hebben beheerders slechts één interface voor vCloud-diensten in zowel de publieke als private cloud. De connector komt in het eerste kwartaal van dit jaar beschikbaar, aldus de berichten van VMWare.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.