Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belangrijke verbetering in monitoring van VMware

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 16 februari 2011 08:08 uur

“Veelbelovend”, zo noemt Niels Ardts manager Network en Engineering van één van de DHPA-leden, de nieuwe monitoring en managing tool van VMware die vorige week werd gepresenteerd op de VMware Partner Exchange in Orlando.

Onder de naam “VCenter Operations” lanceert VMware een tool die niet alleen vaststelt of de virtuele server draait maar die ook binnen de virtuele server tot op applicatie niveau informatie geeft over de performance. Bovendien wordt alles ook nog eens op een overzichtelijk dashboard gepresenteerd.

“We gaan er eens uitgebreid mee testen en nagaan of ze waarmaken wat ze beloven”, zo stelt Ardts, ” maar als het allemaal waar is dan wordt het managen van VMware-omgevingen stukken eenvoudiger. Je krijgt een intuïtieve one-stop-view van de omgevingen en dat is geweldig”, aldus Ardts.

VMware integreert hiermee de technologie van de bedrijven Integrien en Ionix Products. Deze ondernemingen werden vorig jaar geacquireerd door de virtualisatiegigant. De nieuwe tool monitort de servicelevels, voorkomt bottlenecks en zorgt er op die manier voor dat performance op hoog niveau blijft, zo stelt VMWare in een persbericht.

De VMWare Partner Exchange trok vorige week in Orlando ruim 2500 bezoekers uit de gehele wereld. Het stond onder meer in het teken van het nieuwe partnerprogramma en de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van cloud-interoperabiliteit en hybrid cloud en desktopvirtualisatie.

Ook maakte VMware bekend dat er inmiddels wereldwijd meer dan 1700 VMware serviceproviders zijn waaronder veel Nederlandse isp’s.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.