Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon koopt datacenter voor clouddiensten

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 17 februari 2011 08:10 uur

Amazon koopt datacentrum voor clouddienstenAmazon breidt haar clouddiensten snel uit. Het bedrijf heeft een grote opslagruimte gekocht in de buurt van Dublin om te verbouwen tot een datacenter voor de cloud computing-activiteiten van het bedrijf. Daarnaast zou Amazon nog twee andere kantoren in Ierland hebben gehuurd om in te zetten voor hetzelfde doel.

De aankoop weerspiegelt de snelle groei van Amazons Europese cloud computing-activiteiten. Steeds meer internationale bedrijven hosten nu in Ierland door gebruik te maken van de Elastic Compute Cloud (EC2) service van Amazon. Met EC2 kunnen eigenaren van websites en ontwikkelaars voldoen aan Europese eisen voor gegevensopslag.

Amazon heeft in 2008 een datacenter geopend in Dublin voor EC2, waarmee twee beschikbaarheidszones konden worden aangeboden aan Europese klanten. Het is de belangrijkste dataopslag van het internetbedrijf en bevat een derde van alle internet webservers in Ierland. Amazon is sinds een paar maanden het grootste hostingbedrijf voor beveiligde websites in het land.

Met de aankoop van diverse nieuwe locaties probeert Amazon naast de toegenomen capaciteit ook de prestaties en efficiƫntie te vergroten. Amazon Web Services (AWS) verdient naar schatting 900 miljoen dollar in 2011. Deze cijfers zijn echter niet officieel omdat Amazon nog geen financiƫle details heeft prijsgegeven voor AWS.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.