Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hevig verzet tegen gratis internet langs Vlaamse kust

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 februari 2011 08:06 uur

Een plan om de Vlaamse kust te voorzien van gratis wifi stuit op groot verzet. Westtoer, het West-Vlaams provinciebedrijf voor toerisme en recreatie, wil dat strandgasten voortaan gebruik kunnen maken van gratis internet. De organisatie Beperk de Straling stelt echter dat Westtoer daarmee volledig voorbijgaat aan de gevaren van straling.

Beperk de Straling, een vereniging van mensen die zich zorgen maken over de risico’s van straling van draadloze technologieën, vindt het met name onacceptabel dat kinderen die op het strand spelen aan straling worden blootgesteld. Bovendien is er nauwelijks vraag naar gratis internet langs het strand, aldus coördinator Jan Allein van de vereniging.

Het is dus een volstrekt overbodige service in de ogen van de vereniging. Allein ziet jongeren niet zo snel een ‘iPhone of iPad pakken en riskeren dat er zand in het toestel komt’, zo laat hij optekenen in Het Nieuwsblad. Deze krant meldt overigens dat in Knokke en Blankenberge al gratis wifi beschikbaar is, vanzelfsprekend zeer tegen de zin van Beperk de Straling in. De vereniging heeft al laten weten juridische stappen te ondernemen als Westtoer de plannen doorzet.

Westtoer reageert hoogst verbaasd op de stellingname van  de vereniging. Volgens een woordvoerder bevinden de plannen zich nog in een verkennend stadium. Bovendien gaat Westtoer geen nieuwe infrastructuur aanleggen om de dienst te kunnen aanbieden: het bedrijf zal daarvoor gebruikmaken van de bestaande providers. Westtoer noemt de zorgen van Beperk de Straling daarom ‘misplaatst’.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.