Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Fortinet brengt nieuwe firewall op markt

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 22 februari 2011 08:04 uur

Fortinet, leverancier van systemen voor netwerkbeveiliging, Unified Threat Management (UTM) en intrusion prevention (IPS),  breidt haar FortiGate-lijn uit met een nieuw model: de 3140b, bedoeld voor grote ondernemingen en datacenters.

Het nieuwe model kan worden ingezet als krachtige firewall of als UTM-oplossing die tevens VPN, IPS, spam- en virusdetectie ondersteunt. De 3140b is per direct leverbaar, zo heeft het bedrijf uit Californië maandag bekendgemaakt.

Het model is het sluitstuk van de FortiGate 3000-modellenreeks en maakt gebruik van het FortiOS 4.0 MR3 besturingssysteem.  Ook dit besturingssysteem is nieuw. Fortinet kondigde maandag aan de andere modellen in de FortiGate-lijn te upgraden naar dit nieuwe OS. Hier gaat het dan om de firewalls 3950B en de 3040B.

De nieuwe 3140b heeft als firewall een capaciteit tot 58 Gbps. IPS en VPN hebben respectievelijk 10 Gbps en 22 Gbps capaciteit. De machine is standaard uitgerust met tien 10-gigabit ethernetpoorten, maar deze is uit te breiden naar 22 poorten zodat het model geschikt is voor bijvoorbeeld applicaties die veel bandbreedte vergen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.