Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

PCextreme activeert Varnish cache op shared hostingplatform

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 februari 2011 08:04 uur

Hostingprovider PCextreme heeft onlangs op grote schaal op zijn hostingplatform Varnish cache in gebruik genomen. ‘Hierdoor zijn de websites aanzienlijk sneller geworden.’

Na een korte testperiode heeft de hoster het volledige shared hostingplatform uitgerust met Varnish cache. “Enkele maanden heeft Varnish op de achtergrond gedraaid en vorige week is het cachesysteem op het hele platform uitgerold”, vertelt accountmanager Attila van der Velde van PCextreme.

Varnish cache is een dienst waarmee statische content van websites op een soort proxyserver wordt opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat websites sneller kunnen worden geladen en servers meer verzoeken aan kunnen omdat niet alle content steeds vanaf de webserver zelf hoeft te worden geladen.

En de resultaten zijn erg goed, vindt Van der Velde. “Websites zijn aanzienlijk sneller geworden terwijl de druk op de servers is afgenomen. Waar een server eerst zo’n 250 aanvragen per seconde kon verwerken, zijn dat er nu ongeveer 5000 per seconde geworden.”

Voor de grote uitrol van het cache-systeem heeft Varnish enkele mensen naar Nederland gestuurd die trainingen aan PCextreme hebben gegeven. Het gebruik van Varnish in combinatie van hybride storage (servers met zowel SAS- als SSD-schijven) zorgt volgens Van der Velde voor hele snelle responstijden.

ISPam.nl Job board

David Jacobs, 24 februari 2011 11:43 am

Complimenten voor PCextreme! Varnish is een perfecte keus voor het optimaliseren van je server-prestaties. Dit is een goede ontwikkeling en vraagt erom om door nog meer hostingbedrijven geintegreerd te worden.

Paul Boekholt, 4 maart 2011 12:02 pm

Inderdaad, goed initiatief van PCextreme. Je geeft aan dat meer providers dit zouden moeten gebruiken, maar er zijn natuurlijk ook nog goede alternatieven. Bij Byte Internet gebruiken we bijvoorbeeld Squid om een dergelijke dienst voor onze magento pakketten aan te bieden. Zie ook http://www.byte.nl/docs/Magento-Byte-CDN.html

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?