Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

PCextreme activeert Varnish cache op shared hostingplatform

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 februari 2011 08:04 uur

Hostingprovider PCextreme heeft onlangs op grote schaal op zijn hostingplatform Varnish cache in gebruik genomen. ‘Hierdoor zijn de websites aanzienlijk sneller geworden.’

Na een korte testperiode heeft de hoster het volledige shared hostingplatform uitgerust met Varnish cache. “Enkele maanden heeft Varnish op de achtergrond gedraaid en vorige week is het cachesysteem op het hele platform uitgerold”, vertelt accountmanager Attila van der Velde van PCextreme.

Varnish cache is een dienst waarmee statische content van websites op een soort proxyserver wordt opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat websites sneller kunnen worden geladen en servers meer verzoeken aan kunnen omdat niet alle content steeds vanaf de webserver zelf hoeft te worden geladen.

En de resultaten zijn erg goed, vindt Van der Velde. “Websites zijn aanzienlijk sneller geworden terwijl de druk op de servers is afgenomen. Waar een server eerst zo’n 250 aanvragen per seconde kon verwerken, zijn dat er nu ongeveer 5000 per seconde geworden.”

Voor de grote uitrol van het cache-systeem heeft Varnish enkele mensen naar Nederland gestuurd die trainingen aan PCextreme hebben gegeven. Het gebruik van Varnish in combinatie van hybride storage (servers met zowel SAS- als SSD-schijven) zorgt volgens Van der Velde voor hele snelle responstijden.

David Jacobs, 24 februari 2011 11:43 am

Complimenten voor PCextreme! Varnish is een perfecte keus voor het optimaliseren van je server-prestaties. Dit is een goede ontwikkeling en vraagt erom om door nog meer hostingbedrijven geintegreerd te worden.

Paul Boekholt, 4 maart 2011 12:02 pm

Inderdaad, goed initiatief van PCextreme. Je geeft aan dat meer providers dit zouden moeten gebruiken, maar er zijn natuurlijk ook nog goede alternatieven. Bij Byte Internet gebruiken we bijvoorbeeld Squid om een dergelijke dienst voor onze magento pakketten aan te bieden. Zie ook http://www.byte.nl/docs/Magento-Byte-CDN.html

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.