Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vyatta en Yunteq gaan samenwerken

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 28 februari 2011 08:05 uur

Netwerkbedrijf Vyatta heeft afgelopen week aangekondigd te gaan samenwerken met softwareaanbieder Yunteq. De bedrijven bundelen de krachten om de ontwikkeling van beveiligde cloud infrastructuren voor het bedrijfsleven te versnellen.

Door Yunteq’s YunController software te combineren met Vyatta Network OS willen de bedrijven de mogelijkheid van een multi-tiered platform aanbieden. Organisaties moeten daarmee in staat zijn om binnen enkele minuten verschillende beveiligde on-demand cloud onderdelen binnen hun eigen platform op te zetten. Zo kunnen ze hun klanten en gebruikers volledige bronisolatie en een beveiligde toegang bieden.

Door de combinatie tussen netwerk en software zouden routing- en beveiligingsmogelijkheden binnen de cloud verbeterd kunnen worden. Dit betekent dat het voor bedrijven en cloud providers makkelijker moet worden om faciliteiten voor meerdere gebruikers te creëren en te configureren. Daarnaast wordt er een mogelijkheid gecreëerd om controle over delen van het platform te delegeren en zo een slim beveiligingsbeleid binnen de cloud toe te passen. Elke klant en applicatie zouden volgens Vyatta in de cloud geïsoleerd moeten kunnen functioneren zonder anderen te beïnvloeden.

Volgens Vyatta’s vicepresident is het noodzakelijk om complexiteit en kosten van cloud computing voor hun klanten terug te brengen, willen zij er maximaal van profiteren. Eerder deze maand Vyatta kondigde al een nieuwe samenwerking aan met Carpathia Hosting, waarbij het bedrijf on-demand cloud services en beveiliging gaat verzorgen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.