Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Virussen leveren steeds meer computerproblemen op’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 maart 2011 08:03 uur

Een goede virusscanner is nu belangrijker dan ooit. Internetters blijken dit jaar weer volop te worden geteisterd door computervirussen en andere kwaadaardige software.

Het probleem van virussen en spyware is in de eerste twee maanden van dit jaar hoger dan het aantal internetstoringen en problemen met een draadloos netwerk. Dat meldt althans  de organisatie DigiProfs Computersupport, een organisatie die bedrijven en consumenten helpt bij computerproblemen.

Volgens Roger Gösele, directeur van DigiProfs, is het voor het eerst dat malware de meest genoemde reden is voor het inschakelen van computerhulp. “We zagen dit al geruime tijd aankomen. Sinds 2006 groeit het aantal virussen jaarlijks exponentieel. In de laatste anderhalf jaar zijn meer nieuwe virussen verschenen dan in alle voorgaande jaren samen”, aldus Gösele.

Uit cijfers van het bedrijf blijkt dat nog steeds 13% van de computergebruikers geen beveiligingssoftware gebruikt. “ Virussen en spyware hebben tot gevolg dat uw computer persoonlijke data, zoals ingevoerde pincodes en creditcardnummers, doorstuurt aan criminele organisaties. Dit gebeurt zonder dat de gebruiker dit merkt. Een goede virusscanner is daarom nu belangrijker dan ooit. ”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.