Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Beschikbaarheid internet hoog op politieke agenda in aanloop naar verkiezingen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 2 maart 2011 08:04 uur

Voor wie het ontgaan is: vandaag worden de provinciale statenverkiezingen gehouden. Vrije beschikbaarheid van internet lijkt hoog op de politieke agenda te staan. De Drentse VVD-lijsttrekker Annemarie Pannekoek wil dat ondernemers in Drenthe overal de beschikking krijgen over glasvezelaansluitingen.

Voor dit project wil de politica een deel van de Essent-gelden reserveren: geld dat de provincie verdiende aan de verkoop van Essent aan het Duitse RWE. “Glasvezel kan heel goed helpen bij werkgelegenheid en leefbaarheid in krimpgebieden”, aldus Pannekoek in het Dagblad van het Noorden.

Eerder deze week maakte CDA-gedeputeerde Jos Hessels al bekend dat hij het Limburgse platteland wil voorzien van snelle wifi-verbindingen, terwijl de Limburgse steden op glasvezel worden aangesloten. In Gelderland wacht kabelaar UPC echter niet op de politiek. Het bedrijf kondigde gisteren in dagblad de Gelderlander aan dat de gemeente Overbetuwe binnen nu en een jaar snellere internetverbindingen krijgt.  Volgens De Gelderlander is Overbetuwe een van de laatste gemeenten waar breedbandinternet via de kabel niet leverbaar is.

D66: onderzoek Egypte
Ook op andere niveaus maken politieke partijen zich druk om de beschikbaarheid van internet. D66-Europarlementariër Marietje Schaake heeft bij EU-commissaris Catherine Ashton aangedrongen op een Europees onderzoek naar het platleggen van internetverbindingen in Egypte.

Schaake wil dit onderzoek omdat volgens diverse berichten Vodafone, op aanvraag van de Egyptische autoriteiten, eind januari haar internetdiensten in dat land had geblokkeerd. Volgens Schaake is het onacceptabel dat Westerse telecomproviders onder druk van totalitaire regimes diensten op zwart zetten. Ashton heeft overigens nog niet gereageerd op het verzoek van de D66’er.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.