Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Beschikbaarheid internet hoog op politieke agenda in aanloop naar verkiezingen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 2 maart 2011 08:04 uur

Voor wie het ontgaan is: vandaag worden de provinciale statenverkiezingen gehouden. Vrije beschikbaarheid van internet lijkt hoog op de politieke agenda te staan. De Drentse VVD-lijsttrekker Annemarie Pannekoek wil dat ondernemers in Drenthe overal de beschikking krijgen over glasvezelaansluitingen.

Voor dit project wil de politica een deel van de Essent-gelden reserveren: geld dat de provincie verdiende aan de verkoop van Essent aan het Duitse RWE. “Glasvezel kan heel goed helpen bij werkgelegenheid en leefbaarheid in krimpgebieden”, aldus Pannekoek in het Dagblad van het Noorden.

Eerder deze week maakte CDA-gedeputeerde Jos Hessels al bekend dat hij het Limburgse platteland wil voorzien van snelle wifi-verbindingen, terwijl de Limburgse steden op glasvezel worden aangesloten. In Gelderland wacht kabelaar UPC echter niet op de politiek. Het bedrijf kondigde gisteren in dagblad de Gelderlander aan dat de gemeente Overbetuwe binnen nu en een jaar snellere internetverbindingen krijgt.  Volgens De Gelderlander is Overbetuwe een van de laatste gemeenten waar breedbandinternet via de kabel niet leverbaar is.

D66: onderzoek Egypte
Ook op andere niveaus maken politieke partijen zich druk om de beschikbaarheid van internet. D66-Europarlementariër Marietje Schaake heeft bij EU-commissaris Catherine Ashton aangedrongen op een Europees onderzoek naar het platleggen van internetverbindingen in Egypte.

Schaake wil dit onderzoek omdat volgens diverse berichten Vodafone, op aanvraag van de Egyptische autoriteiten, eind januari haar internetdiensten in dat land had geblokkeerd. Volgens Schaake is het onacceptabel dat Westerse telecomproviders onder druk van totalitaire regimes diensten op zwart zetten. Ashton heeft overigens nog niet gereageerd op het verzoek van de D66’er.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...