Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XS4ALL congres FIFI: Technologie: Fear It / Fix It? – 27 en 28 november

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 juli 2008 08:02 uur

XS4ALLTer gelegenheid van haar 15 jarige bestaan kondigde XS4ALL begin dit jaar al aan dat ze in het najaar een congres zou organiseren. Het congres draagt de naam FIFI: Technologie: Fear It / Fix It? De titel verwoordt twee zeer verschillende manieren waarop tegen technologie wordt aangekeken: moeten we er bang voor zijn of het juist omarmen. Het congres probeert een brug te slaan tussen die twee opvattingen.

XS4ALL woordvoerder Niels Huijbregts legt uit wat we er van kunnen verwachten:

We bespreken de kloof tussen beleidsmakers -die vaak grote verwachtingen hebben van technologie- en technici, die vaak juist terughoudender zijn over de inzet van technologie. En we gaan de problemen en uitdagingen van het digitale tijdperk, zoals privacy en security, op een positieve manier benaderen. Niet door te wijzen op gevaren, maar door oplossingen te bedenken. Er zullen ook veel spannende dingen te zien zijn: robots, augmented reality, technologische toepassingen van de nabije toekomst.

Het programma van het congres wordt ook op een bijzondere (open) manier samengesteld. Iedereen die dat wil kan op de wiki wiki.fifi2008.nl meeschrijven aan het programma. Daarnaast staan ook de sprekers nog niet vast, maar heeft XS4ALL een call for proposals uit laten gaan, waarbij sprekers worden sprekers worden opgeroepen een voorstel te doen.

Joost de Korver, 30 september 2008 4:32 pm

Ik zou als ik de leiding van xs4all had, in ieder geval zorgen dat de klachten die er binnenkomen,z.s.m.beantwoord en zo goed mogelijk worden opgelost.Ik ben nu ongeveer 7 maanden bij xs4all en ik heb zeker 50 keer een telefoon en internet blokkade gehad en er waren erbij dat ik zeker 4 uur achtereen geen verbinding kon maken zowel telefonisch als internet.En reageren op brieven,telefoontjes en e-mails zowel aan drs Stikkelbroeck en Marion Koopman, homaar!!GEEN ENKELE

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.