Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaans onderzoek: ook klein bedrijf wil diensten uit de cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 maart 2011 08:05 uur

Bedrijven in het MKB-segment, kleine tot middelgrote ondernemingen, tonen groeiende interesse in diensten uit de cloud. Dit is de uitkomst van een onderzoek dat de Amerikaanse storageleverancier Egnyte onder haar eigen klantenbestand heeft uitgevoerd.

Volgens het  bedrijf uit Silicon Valley is 91% van kleine ondernemers van plan om in 2011 te investeren in cloudtechnologie. Bedrijven zien vooral brood in dataopslag binnen de cloud, aldus Egnyte.

Een kanttekening is hierbij op zijn plaats: de uitkomsten moeten wel door een Amerikaanse bril worden gelezen. In Europa speelt juist een discussie omtrent de beveiliging van data in de cloud, juist bij de opslag van privacygevoelige informatie.

Egnyte publiceerde de uitkomsten van het onderzoek op zijn eigen website. Dat kleine ondernemers nadrukkelijk kijken naar cloudoplossingen is op zich niet vreemd. Veel bedrijven hebben door de crisis investeringen in infrastructuur blijvend voor zich uitgeschoven met als resultaat dat veel ondernemers met bijvoorbeeld verouderde servers zitten. Deze bedrijven hebben het nog steeds moeilijk en zoeken naar goedkopere alternatieven voor de vervanging van infrastructuur. Cloud computing lijkt een goede en toekomstvaste oplossing.

Hybride oplossingen
Toch ontdekken veel bedrijven tegelijkertijd dat de integratie van cloud services in bestaande producten en infrastructuur vaak niet soepel gaat en juist behoorlijke investeringen vergt. Daarnaast vormt de informatiebeveiliging binnen de cloud een drempel om in deze technologie te stappen.

Uit het onderzoek van Egnyte blijkt overigens dat veel bedrijven dan kijken naar hybride oplossingen, waarbij een aantal diensten uit de cloud worden gehaald en bijvoorbeeld opslag van data juist plaatsvindt op eigen servers die in een datacenter of bij het bedrijf zelf staan opgesteld.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...