Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaans onderzoek: ook klein bedrijf wil diensten uit de cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 maart 2011 08:05 uur

Bedrijven in het MKB-segment, kleine tot middelgrote ondernemingen, tonen groeiende interesse in diensten uit de cloud. Dit is de uitkomst van een onderzoek dat de Amerikaanse storageleverancier Egnyte onder haar eigen klantenbestand heeft uitgevoerd.

Volgens het  bedrijf uit Silicon Valley is 91% van kleine ondernemers van plan om in 2011 te investeren in cloudtechnologie. Bedrijven zien vooral brood in dataopslag binnen de cloud, aldus Egnyte.

Een kanttekening is hierbij op zijn plaats: de uitkomsten moeten wel door een Amerikaanse bril worden gelezen. In Europa speelt juist een discussie omtrent de beveiliging van data in de cloud, juist bij de opslag van privacygevoelige informatie.

Egnyte publiceerde de uitkomsten van het onderzoek op zijn eigen website. Dat kleine ondernemers nadrukkelijk kijken naar cloudoplossingen is op zich niet vreemd. Veel bedrijven hebben door de crisis investeringen in infrastructuur blijvend voor zich uitgeschoven met als resultaat dat veel ondernemers met bijvoorbeeld verouderde servers zitten. Deze bedrijven hebben het nog steeds moeilijk en zoeken naar goedkopere alternatieven voor de vervanging van infrastructuur. Cloud computing lijkt een goede en toekomstvaste oplossing.

Hybride oplossingen
Toch ontdekken veel bedrijven tegelijkertijd dat de integratie van cloud services in bestaande producten en infrastructuur vaak niet soepel gaat en juist behoorlijke investeringen vergt. Daarnaast vormt de informatiebeveiliging binnen de cloud een drempel om in deze technologie te stappen.

Uit het onderzoek van Egnyte blijkt overigens dat veel bedrijven dan kijken naar hybride oplossingen, waarbij een aantal diensten uit de cloud worden gehaald en bijvoorbeeld opslag van data juist plaatsvindt op eigen servers die in een datacenter of bij het bedrijf zelf staan opgesteld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.