Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaanse provider INetU breidt uit met datacenter in Amsterdam

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 7 maart 2011 08:05 uur

De Amerikaanse hosting- en cloudprovider INetU breidt zijn Europese activiteiten verder uit. Afgelopen vrijdag maakte het bedrijf uit Chicago bekend dat het in Amsterdam een nieuw datacenter heeft geopend voor zijn Europese klanten. Daarmee zet INetU de eerste stappen buiten de landsgrenzen van de Verenigde Staten.

INetU meldt dat het nieuwe datacenter een logische, volgende stap is in de plannen van het bedrijf om meer voet aan de grond te krijgen in Europa. Het datacenter in Amsterdam voorziet in 7/24/365-operatie en voldoet aan de hoogste standaarden, aldus directeur Dev Chanchani in de persverklaring. INetU hecht veel waarde aan deze standaarden: de site in Amsterdam mag het predikaat voeren dat bij de Payment Card Industry Data Security Standard Section 9 (PCI DSS 9) hoort.

Uitgerekend vorige week sloot INetU met goed gevolg een audit af voor Statement on Standards for Attestation Engagements No. 16 (SSAE16 Type II) waarmee het voldoet aan de hoogste – Amerikaanse – financiële standaarden. De afronding van deze audit vond daarmee plaats ruim voor de deadline die pas op 15 juni verstrijkt. De ‘oude’ en meer bekende SAS70 Type II-audits zijn dan niet meer geldig.

Dell en Cisco
Het nieuwe datacenter in Amsterdam heeft een vrijwel identieke lay-out aan het datacenter dat INetU heeft in Allentown. Ook in onze hoofdstad kiest INetU voor R-serie servers van Dell en Cisco-netwerkapparatuur met de ASA firewalls en ACE load balancers. Een bewuste keuze om ervoor te zorgen dat datareplicatie tussen de sites in Allentown en Amsterdam soepel verloopt zonder integratieproblemen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.