Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verizon lanceert 100G Ethernet netwerk

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 7 maart 2011 08:01 uur

Verizon lanceert 100G Ethernet netwerkVerizon heeft het eerste multi-vendor 100-gigabit Ethernet netwerk ter wereld ontwikkeld. Het netwerk van de Amerikaanse provider garandeert een snelheid van 10 gigabit per seconde en overbrugt de afstand tussen Frankfurt en Parijs. Een reeks routers gebruiken hogesnelheidsglasvezels die in verbinding staan met elkaar om zo het netwerk van bijna 900 kilometer te vormen. Met de router-to-router technologie kan het IP-verkeer efficiƫnt navigeren op de 100G golflengte van het netwerk.

De meeste internet backbones carriers, zoals Verizon, hebben maximaal 40-gigabit netwerken. Het nieuwe Verizon-netwerk is een grote vooruitgang voor bedrijvenen klanten van het bedrijf.

De normen voor het 100G ethernet zijn geratificeerd door de Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Verizon werkt samen met Juniper en Ciena voor het tot stand komen van het netwerk. Juniper heeft routers geleverd en Ciena heeft de langeafstandstechnologie voor het netwerk ontwikkeld. De IEEE-normen zijn enkel opgesteld voor een afstand van 10 kilometer. Met de transmissietechniek van Ciena kunnen klanten van Verizon nu de afstand van 893 kilometer tussen Frankfurt en Parijs probleemloos overbruggen.

“Voordelen van het 100G netwerk is de kostenefficiĆ«ntie. Daarnaast kunnen providers makkelijk de capaciteit voor hun klanten opvoeren. Het netwerk kan grote hoeveelheden internetverkeer aan en de kans op fouten is kleiner. De upgrade van een 10G naar 100G netwerk is vrij gemakkelijk en snel omdat er geen wijzigingen hoeven worden aangebracht in het glasvezelnetwerk”, aldus Verizon.

Verizon wil graag uitbreiden maar is niet van plan om het 100G netwerk door heel Europa aan te leggen. Daar is volgens het bedrijf niet overal vraag naar.

t.bloo, 7 maart 2011 10:50 pm

Gigabyte? Moet gigabit zijn lijkt me. Verder is dit nieuws uit 2009.
http://newscenter.verizon.com/press-releases/verizon/2009/verizon-deploys-commercial.html

Mark, 8 maart 2011 9:36 am

Is dit dubbel uitgevoerd of is dit 1 verbinding met de capaciteit die uit kan vallen? In dat laatste geval klinkt het als een nieuwe spof (ten minste wat capaciteit betreft).

Caroline, 8 maart 2011 11:01 am

http://www.vadvert.co.uk/computing/10301-verizon-first-to-deploy-standards-based-100g-ethernet-on-long-haul-ip-backbone-network.html

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.