Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Internetverkeer Libië volledig platgelegd

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 8 maart 2011 08:04 uur

Alle internetverbindingen van, naar en binnen Libië zijn platgelegd. Sinds donderdagavond half zes is er geen internetverkeer meer waargenomen. De verbindingen waren tot gisteravond niet hersteld.

Het is bijzonder aannemelijk dat het internetverkeer is stilgelegd op gezag van de Libische leider Kadhafi. Hij zal op deze manier willen voorkomen dat tegenstanders van het regime media als Twitter en Facebook gebruiken om protesten en demonstraties te organiseren. Slechts een klein gedeelte van de bevolking, naar schatting ongeveer zes procent, gebruikt het internet voor bijvoorbeeld dagelijkse nieuwsvoorziening.

Toch is het stilleggen van internetverkeer met name voor betogers in de hoofdstad Tripoli een grote tegenslag. Nieuws over demonstraties en onrusten in de stad kunnen nu moeilijker over het internet naar de buitenwereld worden gecommuniceerd. Volgens analisten is dat de voornaamste reden voor de Libische regering om internet op zwart te zetten, hoewel de meeste inwoners vooral gebruik maken van mobiele telefonie.

In een artikel van AP stelt internetanalist Richard Esguerra dat het stoppen van internetverkeer vooral als laatste stuiptrekking moet worden gezien van Kadhafi.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.