Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Agentschap Telecom onderzoekt rol van datacenters

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 9 maart 2011 08:08 uur

Het Agentschap Telecom gaat onderzoek doen naar de rol die datacenters spelen in de keten van informatieveiligheid. Daarvoor zullen alle datacenters een vragenlijst ontvangen.

Datacenters vormen een belangrijke schakel in de informatieveiligheid en werken nauw samen met isp’s, stelt een woordvoerder van het Agentschap Telecom tegenover ISPam.nl. Daarom moet de exacte rol van datacenters worden onderzocht.  Met een vragenlijst die naar alle datacenters in Nederland verstuurd moet worden, probeert het agentschap hiervan een beeld te krijgen.

“Onze taak is toezicht houden op de Telecommunicatiewet. Dat is een relatief nieuwe en omvangrijke taak. We hebben ons daarbij eerst gericht op de openbare aanbieders. Nu gaan we onderzoeken hoe de andere schakels in de informatieketen van de aanbieders eruit zien”, antwoordt de woordvoerder.

Omdat datacenters verantwoordelijk zijn voor een deel van de veiligheid van isp’s (die wel onder de Telecomwet vallen, red.), wil het Agentschap Telecom kijken hoe die veiligheid geregeld is en hoe de rolverdeling tussen datacenters en isp’s is geregeld wat betreft het verzorgen van de (fysieke) veiligheid.

Het is nog niet bekend wanneer de vragenlijsten zullen worden verspreid, naar verluidt omdat het Agentschap eerst moet inventariseren hoeveel datacenters er zijn en waar ze zich bevinden.

Michiel Klaver, 9 maart 2011 10:34 am

ehm, www.datacentrumgids.nl ?

Rik, 9 maart 2011 4:07 pm

Wat een onzin, vanuit het NAVI/BZK was destijds al een lijst beschikbaar met heel wat meer datacenters dan datacentrumgids bevat...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.