Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

McAfee opent cloud datacentum in London

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 10 maart 2011 08:02 uur

McAfee heeft haar vijfde nieuwe cloud datacentrum in een jaar geopend, dit keer in London. Het bedrijf wil met de nieuwe capaciteit e-mail, webservices en anti-virussoftware uitbreiden. McAfee wil met een snelle groei van datamogelijkheden voorloper blijven op het gebied van Software-as-a-Service (SaaS) beveiligingsoplossingen voor de cloud, waarin het bedrijf al tien jaar marktleider is.

McAfee heeft al datacentra in Amsterdam, Sydney, Tokyo en verschillende steden in Noord-Amerika. Een volgend datacentrum in Hong Kong zou in een paar weken in bedrijf genomen moeten worden, gevolgd door één in Miami.

De datacentra van McAfee maken gebruik van externe router tools als UltraDNS Managed External DNS service en Border Gateway Protocal (BGP) in een poging het meest efficiënte en snelste internetverkeer tussen gebruiker en de cloudcentra te garanderen. De datacentra hebben allemaal een ander partnercentrum als back-up en zijn niet gebonden aan een Internet Provider, om providergebonden problemen te omzeilen. Het bedrijf kiest per regio en moment de meest gunstige provider.

Vorige week kwam McAfee nog als slechtste uit een Consumentenbondtest. De bond vergeleek 14 betaalde en 4 gratis beveiligingspakketten voor Windows pc’s. De duurdere software van McAfee bleek een van de slechtste in het afweren van malware, aldus de test.

Alle ontwikkelingen volgen kort op de verkoop van McAfee aan Intel, die een paar weken geleden is afgerond. Intel kocht het bedrijf voor 7,68 miljard dollar (5,5 miljard euro). McAfee blijft ook na de deal grotendeels onder haar eigen naam opereren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.