Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Japan: geen impact aardbeving op internetverkeer

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 15 maart 2011 08:05 uur

De aardbeving en de tsunami die Japan afgelopen vrijdag troffen, hebben nauwelijks impact gehad op de internetverbindingen. Direct na de aardbeving daalde het in- en outbound verkeer op de Japan Internet Exchange met 25 gigabit per seconde, maar aan het eind van de dag was de exchangerate terug op het normale niveau, zo meldt internetmonitor Renesys op zijn site.

Het grootste deel van de zeekabels lijkt hiermee de ramp te hebben overleefd. Wel zijn de verbindingen van Pacific Crossing buiten gebruik. Pacific Crossing, onderdeel van provider NTT, verzorgt internetverbindingen tussen Japan en de Verenigde Staten via zeekabels onder de Grote Oceaan. Als gevolg van de tsunami is het PC1-koppelpunt in het Japanse Ajigaura uit de lucht.

De impact lijkt echter gering: direct na de beving waren enkele netwerken in de regio, inclusief Hong Kong en de Filipijnen, onbereikbaar, maar ook die connecties waren snel hersteld via alternatieve routeringen. Renesys sluit overigens niet uit dat schade aan bijvoorbeeld kabels later alsnog aan de oppervlakte zal komen.

Final Fantasy uitgeze
Ondertussen is alle aandacht in Japan gericht op de stroomvoorziening van het land. De Tokyo Electric Power Company heeft alle bedrijven verzocht om zo spaarzaam als mogelijk met elektriciteit om te gaan. Om die reden heeft hostingprovider Square Enix de servers waarop de populaire games Final Fantasy XI en Final Fantasy XIV worden gehost, uitgezet. Het bedrijf maakte dit via zijn officiƫle Twitter-account bekend. Zodra de stroomvoorziening in Japan weer is hersteld, zullen de servers weer online komen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.