Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix biedt gratis internet exchange-diensten aan in Japan

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 maart 2011 08:05 uur

Equinix, dat wereldwijd datacenter- en internetdiensten levert aan zakelijke klanten, gaat Japanse internetserviceproviders belangeloos helpen om de beschadigde internetinfrastructuur weer op te bouwen.

Equinix stelt op zijn website dat het diep is geraakt door de gebeurtenissen in Japan en de impact die de aardbeving heeft op het dagelijkse leven. Het persbericht is ondertekend door de Japanse managing director, Kei Furuta.

Het bedrijf biedt gratis VLAN-services aan over de eigen internet exchange-infrastructuur waarmee lokale isp’s hun netwerken aan elkaar kunnen koppelen en zodoende in staat zijn om snel hun totale netwerkcapaciteit te vergroten.

Equinix zelf heeft geen schade ondervonden van de aardbeving en de tsunami, aldus het bedrijf in de verklaring. De datacenters TY1 en TY2 in Tokyo zijn volledig operationeel en ondervinden geen hinder van beschadigde infrastructuur. Lokale providers kunnen bij Equinix ook gratis upgrades aanvragen van bestaande netwerkkoppelingen.

Nieuw datacenter Parijs
De Amerikaanse onderneming maakte ook bekend dat het in 2012 een vierde datacenter opent in het centrum van Parijs. Dit zal het vierde zogeheten International Business Exchange (IBX)-center worden van Equinix. Het center krijgt 11.000 vierkante meter vloeroppervlakte en wordt in fases gebouwd. De eerste fase is begroot op ruim honderd miljoen euro.

De uitbreiding volgt al snel op de bouw van het derde center dat inmiddels voor de helft gereed is, maar geheel vol zal zijn als de nieuwe IBX haar deuren opent. De ruimte in het vierde center is inmiddels ook al voor 20% verkocht, aldus Equinix.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.