Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nirvanix komt klanten Japans datacentrum tegemoet

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 21 maart 2011 08:01 uur

Nirvanix komt klanten Japans datacentrum tegemoetDatacentra in Japan blijken de verwoestende aardbeving en tsunami van 11 maart goed te hebben doorstaan. Ondanks beschadigingen aan het elektriciteitsnetwerk en de internetinfrastructuur draaien alle centra op volle sterkte. Om het zwaar getroffen land te helpen biedt Nirvanix, provider van clouddiensten, haar klanten de mogelijkheid om data vanuit het datacentrum in Tokio gratis te migreren. Zo kunnen bedrijven die zich toch zorgen maken over de houdbaarheid van het datacentrum in Japan de rust vinden door data buiten het rampgebied onder te brengen. Klanten kunnen er zelf kiezen in welke van de Nirvanix datacentra in Los Angeles, New York, Dallas of Frankfurt zij hun gegevens willen onderbrengen. Het gratis migreren van de data vanuit het Node3 centrum in de buurt van Tokio wordt uitgevoerd en begeleid door het bedrijf.

Het datacentrum van Nirvanix ligt meer dan 300 kilometer van het getroffen gebied en functioneert prima, zegt het bedrijf. De Japanse regering heeft in samenwerking met Tohoku Electric Power en Tokyo Electric Power een regeling ingesteld waarbij de stroom af en toe uitgeschakeld wordt om tekorten in de stroomvoorziening te voorkomen. Het Niravnix datacentrum in de buurt van Tokio ondervindt hier geen hinder van. Toch denkt het bedrijf dat veel klanten zich zorgen maken en dus het aanbod om hun data ergens anders onder te brengen graag aannemen.

Het aanbieden van de gratis datamigratie is een van de vele initiatieven om de bedrijven en klanten in het zwaar getroffen Japan te helpen. In plaats van geld te doneren kiezen veel bedrijven ervoor om bij te dragen door hun diensten gratis aan te bieden. Eerder had datacentrum- en internetdiensten leverancier Equinix al aangeboden om het land belangeloos bij te staan bij het herstellen van de internetinfrastructuur.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.