Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Twitter-infrastructuur verplaatst naar eigen datacenter

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 23 maart 2011 08:02 uur

De techneuten van Twitter zijn erin geslaagd om alle netwerkapparatuur en infrastructuur van de dienst te verhuizen van twee aparte datacenters naar één nieuw en eigen datacenter in Salt Lake City.

De operatie die maandag, tijdens de vijfde verjaardag van de dienst is afgerond, wordt op het Twitter-blog de grootste uitdaging in de geschiedenis van Twitter genoemd.

Het is voor het eerst dat Twitter een eigen datacenter heeft geopend. Tot nu toe maakte de internetdienst altijd gebruik van colocatiefaciliteiten binnen andere datacenters.

20 TB tweets
Vanaf september vorig jaar zijn ongeveer 200 ingenieurs bezig geweest om de infrastructuur naar een tweede datacenter te verplaatsen als fall back en extra netwerkcapaciteit. De core-systemen van Twitter zijn hiervoor gekopieerd en in een ander datacenter geactiveerd.

Vervolgens zijn nieuwe software, servers, routers en switches gebouwd en in gebruik genomen waarna zowel de systemen als de Twitter-content (20 TB aan tweets) werden verhuisd naar een derde datacenter, te weten de nieuwe locatie in Salt Lake City (Utah).

Groei
Over het nieuwe datacenter van Twitter is verder weinig bekend. In juli 2010 sprak Twitter al over plannen om een eigen datacenter op te zetten. Dit was vooral nodig vanwege de enorme groei die de dienst heeft doorgemaakt. In 2008 groeide het webverkeer van Twitter met 752% en in 2009 was de groei zelfs 1358%.

Een eigen datacenter geeft Twitter onder andere meer controle over het netwerk en de configuratie. Met het nieuwe datacenter moeten ook omvangrijke storingen, zoals in juni 2010 toen Twitter meer dan tien uur offline was, tot het verleden behoren.


Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.