Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kroes wil open markt voor cloud computing

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 25 maart 2011 08:02 uur

Kroes wil open markt voor cloud computingNeelie Kroes, eurocommissaris voor de Digitale Agenda, wil dat de EU ervoor gaat zorgen dat ontwikkeling van cloud computing plaatsvindt in een open en eerlijke eenheidsmarkt. Dat schrijft de Wall Street Journal dinsdag, naar aanleiding van uitspraken van de eurocommissaris op een evenement van Microsoft.

“We moeten niet toestaan dat wettelijke of technische barrières de cloud computing-markt in de weg staan, zoals dat bijvoorbeeld bij elektriciteit heeft gespeeld. De mogelijkheid tot samenwerken en het uitwisselen van informatie is essentieel voor een eerlijke, open en competitieve cloud”, aldus de EU-commissaris.

Volgens Kroes moeten de internetwereld en Europese regeringen samenwerken om te zorgen dat de EU niet alleen open staat voor cloudproviders maar proactief aan de slag gaat om een gunstig werkklimaat te creëren voor alle partijen.

European Cloud Strategy
Tijdens de bijeenkomst kondigde Kroes eveneens aan dat op 23 mei het eerste overleg voor de European Cloud Strategy plaatsvindt. De gesprekken met diverse spelers op de cloud computing-markt zullen plaatsvinden in Brussel en online.

Kroes wil cloudgebruikers met name betrekken bij onderwerpen als samenwerking in de cloud en het verplaatsen van data. De plannen voor een algemene Europese strategie waren aangekondigd op het World Economic Forum in Davos vorig jaar. In Davos haalde Kroes drie belangrijke punten aan voor de nieuwe strategie: privacybescherming, bestandsformaten en technische standaard voor beveiliging en api’s (Application Programming Interfaces).

“Om te kunnen concurreren in deze digitale markt, moet het voor gebruikers makkelijk zijn om snel van cloudprovider te wisselen”, zegt de eurocommissaris. Zij wil met de strategie vooral Europese en internationale standaarden vastleggen. Volgens Kroes is deze standardisering samen met een open markt de sleutel tot het succes van cloud computing.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.