Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ziggo verhoogt snelheden voor kabelinternet

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 maart 2011 08:05 uur

Ziggo verhoogt per 1 april de snelheden voor vrijwel alle internetabonnementen. Bij het basisabonnement gaat de downloadsnelheid van 2 Mbps naar 10 Mbps. De snelheid op het zogeheten Z2-abonnement wordt verdubbeld naar 30 Mbps down en 3 Mbps up. Het bedrijf heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Het meest verkochte abonnement van Ziggo, het ‘alles-in-1-plus-abonnement’, wordt van 22 Mbps naar 40 Mbps down gebracht. De uploadsnelheid blijft hier wel gelijk. Een klein addertje onder het gras: nieuwe klanten krijgen de hogere snelheden per 1 april, bestaande klanten worden via een brief geïnformeerd over het ‘omschakelmoment’.

Ziggo wil door het verhogen van de snelheden het gat met de adsl-abonnementen vergroten. De kabelaar profiteert zo maximaal van het feit dat adsl-providers aan hun limieten zitten. Hier is het wachten op de implementatie van nieuwe technieken die door onder meer KPN worden gebruikt om de adsl-snelheden flink te kunnen opschroeven.

Zwarte cijfers
Het bedrijf laat in een reactie weten dat de vraag naar alles-in-1-extra met 120 Mbps down veel groter is dan verwacht. Om die reden is Ziggo druk bezig om zijn netwerkcapaciteit te vergroten. De toename van de vraag is goed nieuws voor de provider die ook vorig jaar geen zwarte cijfers schreef: Ziggo leed toen een nettoverlies van ruim 50 miljoen euro bij een7% omzetgroei naar 1,38 miljard euro.

ikke, 24 maart 2011 12:45 pm

dat gat blijft groot, vooral in prijsstelling - in het voordeel van ADSL aanbieders.

Neem de goedkoopste alles in 1, dat is de helft van de snelheid die ik via ADSL krijg op het moment, voor dezelde prijs (42-16=26 euro voor 10 mbit bij ziggo, 25 euro voor 20mbit bij diverse adsl aanbieders)

Overigens zou ik nooit alles in 1 willen hebben. Ligt ziggo eruit heb je geen internet en geen tv. Heb je verschillende aanbieders, kun je TV kijken als internet plat ligt of internetten als ziggo plat ligt. En het is nog goedkoper ook :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.