Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Brocade vereenvoudigt migratie van IPv4 naar IPv6

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 25 maart 2011 08:04 uur

Brocade, fabrikant van netwerkapparatuur, past een deel van haar professionele switches aan voor het gebruik van IPv6. De aanpassing betreft de zogeheten ServerIron ADX-serie voor datacentergebruik.

Brocade voert een upgrade van de firmware uit in deze switches, waarna de apparaten geschikt zijn om als gateway tussen IPv4 en IPv6 te fungeren. Volgens het bedrijf, dat het nieuws donderdag via zijn website bekendmaakte, wordt een migratie tussen de twee protocollen op deze wijze een stuk eenvoudiger.

Brocade zet zwaar in op een zo geruisloos mogelijke transitie naar IPv6. De firmware-upgrade maakt gebruik van layer 7-intelligentie dat het mogelijk maakt om naadloos, zonder verstoringen te ‘schakelen’ tussen diverse protocollen en applicaties.

Normaliter gebruiken switches routerbased layer 3-vertaalprotocollen die niet garanderen dat applicaties met elkaar over diverse protocollen kunnen communiceren, zeker niet van IPv4 naar IPv6. Organisaties worden zo op flinke kosten gejaagd om applicaties naar IPv6 te migreren. Brocade claimt nu dat bedrijven IPv6 kunnen invoeren, zonder de bestaande IPv4-infrastructuur voor applicaties te moeten vervangen.

De nieuwe versie van de ServerIron ADX-switches zal vanaf mei beschikbaar zijn, zo meldt Brocade. De upgrade wordt kostenloos uitgevoerd bij alle klanten met een geldig servicecontract.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.