Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Alexa: Symantec populairste beveiliger websites

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 28 maart 2011 08:03 uur

Alexa: Symantec populairste beveiliger websitesSymantec’s Secure Sockets Layer (SSL)-certificaten zijn te vinden op meer dan 70% van de websites in Alexa’s top 1000 van populaire webadressen. Dat blijkt uit de Alexa Netcraft Index van maart. Symantec domineert ook de top 10.000 (59%) en top 100.000 (54%) van meest populaire websites. De Alexa Netcraft Index combineert de resultaten van de Netcraft SSL en Alexa Top Sites lijst.

De aankondiging komt een week nadat Symantec nieuwe functies heeft toegevoegd om het vernieuwingsproces van SSL-certificaten te vereenvoudigen. Klanten die het VeriSign-certificaat gebruiken kunnen het vernieuwingsproces volledig automatiseren voor maximaal zes jaar. Dat betekent dat het certificaat niet opnieuw geïnstalleerd hoeft te worden wanneer het is verlopen. VeriSign Extended Validation certificaten kunnen voor maximaal twee jaar geautomatiseerd worden.

“Organisaties worden zich meer en meer bewust van de verscheidenheid en ernst van online bedreigingen, wat de noodzaak van een SSL-beveiligde website steeds zichtbaarder maakt”, aldus Fran Rosch, vicepresident van de Trust Services van Symantec. Afgelopen week maakte it-beveiligingsprovider Comodo bekend dat een onderdeel van haar Registration Authority in Zuid-Europa is gehackt. Dit leidde tot negen malafide SSL-certificaten op een aantal domeinen. Websites van onder andere Google, Microsoft, Yahoo en Skype werden getroffen.

Symantec SSL-producten zijn onder andere VeriSign, GeoTrust, Thawte, RapidSSL en TC Trust Center. Volgens het bedrijf wordt het VeriSign merk 650 miljoen keer per dag bekeken. Symantec zou daarmee het meest populaire en erkende beveiligingsbedrijf en anti-spammerk ter wereld zijn.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.