Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Alexa: Symantec populairste beveiliger websites

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 28 maart 2011 08:03 uur

Alexa: Symantec populairste beveiliger websitesSymantec’s Secure Sockets Layer (SSL)-certificaten zijn te vinden op meer dan 70% van de websites in Alexa’s top 1000 van populaire webadressen. Dat blijkt uit de Alexa Netcraft Index van maart. Symantec domineert ook de top 10.000 (59%) en top 100.000 (54%) van meest populaire websites. De Alexa Netcraft Index combineert de resultaten van de Netcraft SSL en Alexa Top Sites lijst.

De aankondiging komt een week nadat Symantec nieuwe functies heeft toegevoegd om het vernieuwingsproces van SSL-certificaten te vereenvoudigen. Klanten die het VeriSign-certificaat gebruiken kunnen het vernieuwingsproces volledig automatiseren voor maximaal zes jaar. Dat betekent dat het certificaat niet opnieuw geïnstalleerd hoeft te worden wanneer het is verlopen. VeriSign Extended Validation certificaten kunnen voor maximaal twee jaar geautomatiseerd worden.

“Organisaties worden zich meer en meer bewust van de verscheidenheid en ernst van online bedreigingen, wat de noodzaak van een SSL-beveiligde website steeds zichtbaarder maakt”, aldus Fran Rosch, vicepresident van de Trust Services van Symantec. Afgelopen week maakte it-beveiligingsprovider Comodo bekend dat een onderdeel van haar Registration Authority in Zuid-Europa is gehackt. Dit leidde tot negen malafide SSL-certificaten op een aantal domeinen. Websites van onder andere Google, Microsoft, Yahoo en Skype werden getroffen.

Symantec SSL-producten zijn onder andere VeriSign, GeoTrust, Thawte, RapidSSL en TC Trust Center. Volgens het bedrijf wordt het VeriSign merk 650 miljoen keer per dag bekeken. Symantec zou daarmee het meest populaire en erkende beveiligingsbedrijf en anti-spammerk ter wereld zijn.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...