Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘World of Warcraft en p2p gaan niet samen’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 30 maart 2011 08:03 uur

Bepaalde traffic management-apparatuur waarmee p2p-verkeer wordt geregeld, kan problemen geven als het tegelijkertijd met World of Warcraft wordt gebruikt. Dat claimt althans de Canadese isp Rogers. Al wordt er wel getwijfeld of er geen opzet in het spel is.

De Canadese telecomautoriteit CRTC heeft Rogers op het matje geroepen na een reeks klachten van gebruikers over problemen die zij ondervonden met het spelen van World of Warcraft (WoW). Volgens de klanten knijpt de provider het WoW-verkeer bewust af zonder de gebruikers hierover te informeren.

In een brief legt Rogers echter uit dat de problemen ontstaan door de traffic management-apparatuur die de isp gebruikt. Daarmee regelt Rogers onder meer het p2p-verkeer van zijn klanten. “Na overleg met World of Warcraft-producent Blizzard is gebleken dat het spel vertraagd werkt als het tegelijk actief is met een p2p-verkeer”, zo schrijft de provider in de brief (pdf).

Volgens Rogers zijn de problemen te wijten aan een update van World of Warcraft die onlangs is uitgebracht. Het softwareprobleem wordt naar verwachting pas in juni verholpen. Tot die tijd adviseert de isp om de p2p-functie in WoW uit te schakelen en ervoor te zorgen dat er geen p2p-toepassingen actief zijn.

Uit het bericht van Digital Trends blijkt niet of Rogers opzettelijk het WoW-verkeer afknijpt, zoals de boze gebruikers beweren. Het zou niet de eerste keer zijn dat Rogers wordt beschuldigd van het blokkeren van internetverkeer. Het p2p-verkeer wordt al langere tijd door Rogers afgeknepen. De Canadese provider kwam eerder ook al in het nieuws vanwege het afknijpen van Skype-dataverkeer.


Dirk, 30 maart 2011 8:44 am

Tsja, dat P2P vreet ook extreem veel dataverkeer en het performt niet. Daar kwamen Joost, BBC en vele anderen al eerder achter. Beetje dom van WoW om P2P te gebruiken...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.