Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dell, Rackspace en Equinix werken aan testomgeving OpenStack

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 1 april 2011 08:01 uur

Dell, Rackspace en Equinix hebben samen een plan gelanceerd voor de ontwikkeling van een OpenStack cloud-testplatform. De bedrijven hebben OpenStack in drie datacenters geïnstalleerd: Equinix International Business Exchange in Silicon Valley en Ashburn en een Rackspace datacenter in Chicago. Na de test in de Verenigde staten wil het trio de testomgeving later in 2011 uitbreiden naar datacenters in Europa en Azië.

De testomgeving geeft SaaS-providers en bedrijven de mogelijkheid cloudoplossingen te toetsen. Deelnemers kunnen demonstraties bijwonen en applicaties testen. Daarnaast kunnen zij eigen applicaties installeren en uitproberen. Zo kunnen ze de demo-omgeving gebruiken als een opstap naar een OpenStack proof of concepts (POC).

Ook kunnen applicaties en workloads verplaatst worden tussen de verschillende datacenters. Het platform vereenvoudigt het evaluatieproces en versnelt het gebruik van de POC’s. Verdere evaluatie van de cloudoplossingen is mogelijk door Dell, Equinix en Rackspace in te schakelen voor een aparte POC-omgeving, gehost in een Equinix datacenter.

Flexibel
Deelnemers hoeven geen contract te tekenen om toegelaten te worden tot het platform. Bestaande klanten van Equinix zijn bovendien extra flexibel; zij kunnen eenvoudig een verbinding leggen met de OpenStack demo-omgeving via een groot aantal interconnectieservices, beschikbaar binnen de Equinix datacenters.

Het experiment verbindt drie sterke vertegenwoordigers van OpenStack-diensten. Dell zorgt voor speciale PowerEdge-C servers (C staat voor ‘cloud’). Rackspace heeft de Rackspace cloud builders geïntroduceerd en Equinix verzorgt de datacenters. “De samenwerking tussen Dell, Equinix en Rackspace is een belangrijke stap in de ontwikkeling en promotie van open cloud-standaarden”, zegt John Igoe, bestuurslid voor Dell’s Cloud Software Solutions.

“De huidige cloudoplossingen vereisen schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Zij moeten superieure prestaties voor de eindgebruikers bieden”, aldus Vince DiMemmo, algemeen directeur Global Cloud en IT Services bij Equinix. “Deze totaaloplossing van Rackspace, Dell en Equinix garandeert de prestaties die cloudapplicaties vandaag de dag vereisen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.