Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HP neemt nieuw Amerikaans testcentrum in gebruik

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 1 april 2011 11:02 uur

HP heeft deze week een nieuw datacenter in gebruik genomen. Dit datacenter is echter niet voor klanten, maar dient als testcentrum. HP test hier alle nieuwe technologie op het gebied van onder meer koeling en energievoorziening, vooral gericht op duurzaamheid.

Tot woensdag had HP testfaciliteiten verspreid over dertien oudere centers, die met de ingebruikname van dit nieuwe centrum in het Amerikaanse Calorado zullen worden afgebouwd. Dit meldt Datacenterknowledge.com.

Het datacenter is gesplitst in twee volledig identieke hallen met identieke apparatuur, waar HP vervolgens de effecten kan meten in bijvoorbeeld temperatuur en luchtvochtigheid door waardes in koeling en luchtafvoer te veranderen. Uiteindelijk moeten deze testen leiden tot betere lay-outs van datacenters.

Sensors
Het zogeheten Fort Collins-center is uitgerust met diverse koelsystemen, met onder meer lucht- en waterkoeling. Om de effecten goed te kunnen meten, heeft HP de hallen uitgerust met 8000 sensors die real-time informatie doorgeven aan een centraal systeem dat op zijn beurt de koeling weer kan aanpassen. Vanzelfsprekend zal HP ook nieuwe servers testen in dit center. Fort Collins is ontworpen met het oog op de nieuwe servers in de productlijnen ProLiant, Integrity, BL (bladesystemen) en Storageworks.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.