Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Brancheorganisaties voor isp’s gaan fuseren

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 5 april 2011 08:03 uur

De Stichting ISP Belang en de Vereniging ISPConnect Nederland gaan per 1 juni fuseren en zullen verder gaan onder de naam ISPConnect. Vorige week is door de leden van ISPConnect het groene licht voor de fusie gegeven.

De twee organisaties hebben naar eigen zeggen hetzelfde doel en omdat de onderlinge samenwerking de afgelopen anderhalf jaar erg goed is bevallen, ontstond het plan voor een fusie. “Door het vormen van één grote brancheorganisatie zullen de belangen van alle leden nog beter kunnen worden vertegenwoordigd, en kan er worden gewerkt aan verregaande professionalisering”, zo staat er in een gezamenlijke verklaring.

De nieuwe fusie-branchevereniging zou meer dan 10% van de markt vertegenwoordigen. ISP Belang is een stichting met meer dan 90 deelnemers. Zij kunnen ervoor kiezen om lid te worden van ISPConnect dat op dit moment ruim 50 leden telt. De nieuwe vereniging zal ook een nieuw bestuur krijgen dat waarschijnlijk wordt gevormd door een mix van huidige  bestuursleden van de twee organisaties. Wel hebben de voorzitters van beide partijen aangegeven ermee te willen stoppen.

Registrars
ISP Belang en ISPConnect hebben intensief samengewerkt bij de onderhandelingen over een Vereniging van Registrars (VvR). Vorige week werd bekend dat de SIDN akkoord is gegaan met de vorming van zo’n vereniging. Met de VvR willen de registrars meer invloed krijgen in het beleid van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.

De samenwerking van de SIDN met de registrars wordt in in de statuten vastgelegd en de mogelijkheden voor de registrars om betrokken te zijn worden verruimd. Zo is in de samenwerkingsovereenkomst onder meer opgenomen dat de partijen regelmatig overleg zullen hebben en dat het bestuur van de VvR betrokken wordt bij de benoeming van één van de leden van de Raad van Toezicht van SIDN.

Eind april en begin mei zullen enkele informatiebijeenkomsten voor de registrars worden georganiseerd. De verkiezing van het bestuur zal plaatsvinden tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging op 15 juni aanstaande. Pas daarna treedt het bestuur in functie en gaat de vernieuwde vorm van de samenwerking met de SIDN van start.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.