Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Apple bestelt 12 PB storagecapaciteit

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 8 april 2011 08:05 uur

Storageleverancier Isilon Systems uit Seattle heeft de deal van 2011 gesloten: Apple bestelt liefst 12 petabyte aan opslagcapaciteit voor haar nieuwe datacenter in North-Carolina. Dit nieuwe center is bedoeld voor de diensten iTunes en MobileMe. De storage is dan ook vooral bedoeld voor het hosten van videocontent.

Alles lijkt volstrekt buitenproportioneel te zijn in het nieuwe Apple-datacenter, dat met 50.000 vierkante meter vloeroppervlakte een van de grootste centers ter wereld is. Isilon levert de 12 PB – oftewel 12.000 terabyte – met haar cloud storage-techniek, zo meldt Storagenewsletter.

Deze techniek was voor EMC eind vorig jaar reden om het bedrijf over te nemen voor omgerekend ruim 1,7 miljard euro. Isilon leverde toen al diensten aan meer dan 1500 klanten wereldwijd, waaronder bijvoorbeeld filmproducenten zoals Sony, Technicolor en de Turner Studios. Overeenkomst tussen deze bedrijven: de behoefte aan enorme hoeveelheden opslagruimte.

Overigens heeft ook Apple vergevorderde cloudplannen als uitbreiding op iTunes. In de nabije toekomst moeten klanten online hun muziek en video’s kunnen opslaan binnen deze omgeving. De verwachting is dat Apple de plannen zal toelichten tijdens de World Wide Developers Conference in juni van dit jaar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.