Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuw datacenter Interxion weer in Schiphol-Rijk

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 8 april 2011 08:09 uur

Interxion heeft de locatie voor zijn volgende datacenter in Nederland bevestigd. Het datacenter komt in een pand vlakbij het huidige hoofdkantoor en vlakbij twee andere eigen datacenters in Schiphol-Rijk.

“De nieuwe locatie komt dicht bij AMS3 en AMS5 te liggen vanwege  de huidige fibernetwerken die er al liggen”, vertelt Vincent in ’t Veld, director Marketing & Business Development bij Interxion.

Het nieuwe datacenter gaat overigens AMS7 heten. Op dit moment heeft Interxion één datacenter in Hilversum en vijf in de omgeving van Amsterdam. “Logisch zou zijn om het volgende datacenter AMS6 te noemen, maar dat hebben we niet gedaan omdat het – qua uitspraak – wel heel erg lijkt om de internetexchange AMS-IX”, aldus In ’t Veld.

Wanneer AMS7 operationeel moet zijn, is nog niet bekend. Op dit moment zijn alleen nog de eerste vergunningen getekend voor het bestaande pand waarin het datacenter moet komen. Bovendien is de behoefte aan uitbreiding naar een nieuw datacenter er nog niet. AMS5 kent vier zalen van elk 1100 m2 datavloer, waarvan nu de derde nog niet helemaal vol is. De verwachting is dat binnen vijf of zes maanden de vierde zaal gereed is gemaakt voor de eerste klanten.

Volgens In ’t Veld neemt de vraag naar carrier neutrale datacenterruimte en storage alleen maar toe. “Dat komt vooral omdat steeds meer applicaties in een private of public cloud worden neergezet.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.