Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Geslaagde 9e Quanza ISP-Kartcompetitie

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 11 april 2011 08:03 uur

Voor de 9e keer vond afgelopen zaterdag de ISP-Kartcompetitie plaats bij Coronel Kartracing in het Noord-Hollandse Huizen. Met ongeveer 800 bezoekers was het evenement minder massaal dan in 2010. Toen brachten 900 isp’ers een bezoek.

Het is Dave Aaldering en collega’s weer gelukt een gezellig evenement neer te zetten voor de bezoekers. Tijdens dit evenement komen collega’s van verschillende internetserviceproviders persoonlijk met elkaar in contact en ontmoeten ze nieuwe collega’s. De activiteiten en het social event zorgen voor een actieve en informele sfeer, waarin het leuk en gemakkelijk is om elkaar beter te leren kennen.

Het kartevenement telde dit jaar een nieuwe opzet. De ISP Kart-race was een endurance race. Bij een endurance race gaat het er niet om hoe snel je een aantal rondes rijdt, maar hoeveel rondes je kunt rijden binnen de tijd. Er werd gekart in teamsverband en de race ging een aantal uren achter elkaar door. Uiteraard werd er wel gewisseld van bestuurder, maar de uiteindelijke teamprestatie telde.

Naast de endurance race was er dit jaar ook een aparte sponsorrace. Dankzij het endurance-race model was er bij de kartrace een grote teamgeest waarbij de teams samen knokten voor de winst, en de sfeer persoonlijker werd dan in de afgelopen jaren.

Sponsor
“Na de 1e editie in 2003 was de 9e editie van de Quanza ISP Kartcompetitie wat mij betreft de meest succesvolle ooit”, vertelde Dave Aaldering. “Met een aantal aanpassingen, waaronder in het bijzonder de overstap naar een teamrace is de sfeer op en om het circuit veel persoonlijker geworden. Na de massale groei in bezoekers van de afgelopen jaren hebben we ons als organisatie afgevraagd wat de ISP Kartcompetitie onderscheidt van andere evenementen en we denken dat dat de manier is waarop mensen elkaar in een actieve en informele setting ontmoeten.”

Veel bezoekers en sponsors spraken over het ons-kent-ons gevoel van vroeger dat weer helemaal terug was. “Dat is iets dat me als organisator aan het hart gaat en waar ik erg trots op ben. Ik hoop dat we dat kunnen vasthouden en ik kijk dan ook met smart uit naar de 10e jubileumeditie in 2011”,  aldus Dave Aaldering.

ISPam.nl Job board

Casper Bakker, 11 april 2011 8:45 am

Het was weer gezellig.

Wel weer ERG jammer dat Schuberg Philis zich natuurlijk weer eens niet aan de regels houdt. Anders kunnen ze natuurlijk ook niet winnen. Ik zou Dave oproepen om de jongen van SBP te discualifiseren voor de komende 10 jaar. Heel erg onsportief!

Peter, 11 april 2011 8:57 am

@Casper ja idd, maar het was wel gezellig :)

rob, 11 april 2011 9:45 am

Ik hoorde juist signalen van velen en ben het er ook mee eens dat het vroeger veel gezelliger was, om een uur of 3 was het ook opeens heel rustig terwijl het vroeger zo druk was dat je er niet door heen kon lopen, wij hebben wel een leuke dag gehad maar de sfeer was in voorgaande jaren beter vooral in de eerste 6 jaren, het kwam iets te commercieel en minder informeel over allemaal.

Memnon, 14 april 2011 9:16 am

De endurance race was een goed idee. Het teamgevoel was daardoor een stuk groter dan de afgelopen jaren. Team BIT / CQ Internet Diensten heeft zich uitstekend vermaakt.

@Schuberg Philis, beetje jammer. Maar ik denk dat de jongens van Schuberg nog een wel blijvende herinnering hebben aan kart #22 ;)

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?