Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Geslaagde 9e Quanza ISP-Kartcompetitie

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 11 april 2011 08:03 uur

Voor de 9e keer vond afgelopen zaterdag de ISP-Kartcompetitie plaats bij Coronel Kartracing in het Noord-Hollandse Huizen. Met ongeveer 800 bezoekers was het evenement minder massaal dan in 2010. Toen brachten 900 isp’ers een bezoek.

Het is Dave Aaldering en collega’s weer gelukt een gezellig evenement neer te zetten voor de bezoekers. Tijdens dit evenement komen collega’s van verschillende internetserviceproviders persoonlijk met elkaar in contact en ontmoeten ze nieuwe collega’s. De activiteiten en het social event zorgen voor een actieve en informele sfeer, waarin het leuk en gemakkelijk is om elkaar beter te leren kennen.

Het kartevenement telde dit jaar een nieuwe opzet. De ISP Kart-race was een endurance race. Bij een endurance race gaat het er niet om hoe snel je een aantal rondes rijdt, maar hoeveel rondes je kunt rijden binnen de tijd. Er werd gekart in teamsverband en de race ging een aantal uren achter elkaar door. Uiteraard werd er wel gewisseld van bestuurder, maar de uiteindelijke teamprestatie telde.

Naast de endurance race was er dit jaar ook een aparte sponsorrace. Dankzij het endurance-race model was er bij de kartrace een grote teamgeest waarbij de teams samen knokten voor de winst, en de sfeer persoonlijker werd dan in de afgelopen jaren.

Sponsor
“Na de 1e editie in 2003 was de 9e editie van de Quanza ISP Kartcompetitie wat mij betreft de meest succesvolle ooit”, vertelde Dave Aaldering. “Met een aantal aanpassingen, waaronder in het bijzonder de overstap naar een teamrace is de sfeer op en om het circuit veel persoonlijker geworden. Na de massale groei in bezoekers van de afgelopen jaren hebben we ons als organisatie afgevraagd wat de ISP Kartcompetitie onderscheidt van andere evenementen en we denken dat dat de manier is waarop mensen elkaar in een actieve en informele setting ontmoeten.”

Veel bezoekers en sponsors spraken over het ons-kent-ons gevoel van vroeger dat weer helemaal terug was. “Dat is iets dat me als organisator aan het hart gaat en waar ik erg trots op ben. Ik hoop dat we dat kunnen vasthouden en ik kijk dan ook met smart uit naar de 10e jubileumeditie in 2011”,  aldus Dave Aaldering.

Casper Bakker, 11 april 2011 8:45 am

Het was weer gezellig.

Wel weer ERG jammer dat Schuberg Philis zich natuurlijk weer eens niet aan de regels houdt. Anders kunnen ze natuurlijk ook niet winnen. Ik zou Dave oproepen om de jongen van SBP te discualifiseren voor de komende 10 jaar. Heel erg onsportief!

Peter, 11 april 2011 8:57 am

@Casper ja idd, maar het was wel gezellig :)

rob, 11 april 2011 9:45 am

Ik hoorde juist signalen van velen en ben het er ook mee eens dat het vroeger veel gezelliger was, om een uur of 3 was het ook opeens heel rustig terwijl het vroeger zo druk was dat je er niet door heen kon lopen, wij hebben wel een leuke dag gehad maar de sfeer was in voorgaande jaren beter vooral in de eerste 6 jaren, het kwam iets te commercieel en minder informeel over allemaal.

Memnon, 14 april 2011 9:16 am

De endurance race was een goed idee. Het teamgevoel was daardoor een stuk groter dan de afgelopen jaren. Team BIT / CQ Internet Diensten heeft zich uitstekend vermaakt.

@Schuberg Philis, beetje jammer. Maar ik denk dat de jongens van Schuberg nog een wel blijvende herinnering hebben aan kart #22 ;)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.