Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Telfort biedt klanten ook VDSL2 aan

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 11 april 2011 08:05 uur

KPN-dochter Telfort biedt haar klanten sinds eind vorige week ook de mogelijkheid om internet via VDSL2 binnen te halen. Met deze techniek – Very-high-bitrate Digital Subscribers Line 2 is het mogelijk om hogere downloadsnelheden te garanderen: Telfort biedt VDSL2 aan tot maximaal 40 Mbps down. Daarmee kan het concurreren met kabelinternet van providers als Ziggo en UPC.

Met het nieuwe Internet Max komt Telfort klanten tegemoet die nu via adsl-lijnen internetten en niet willen overstappen op kabel. Deze adsl-klanten hebben echter wel in toenemende mate behoefte aan hogere snelheden. Telfort testte de verbindingen sinds maart met 150 klanten. Deze pilot is succesvol afgesloten, waarna de provider besloot om het abonnement definitief aan te bieden.

Prijsvergelijking
Het Internet Max-abonnement kost 27,50 euro per maand over het eerste jaar: dit bedrag is inclusief de huur van de benodigde KPN-lijn. Ter vergelijking: kabelaar Ziggo biedt Internet Plus met 50 Mbps down aan voor 47,95 euro.  Ziggo biedt dan ook 5 Mbps up aan, de VDSL2-lijn van Telfort heeft een maximale uploadsnelheid van 3 Mbps op basis van fair use policy. UPC biedt 60 Mpbs down/6 Mbps up aan voor 35 euro per maand.

XS4ALL, een andere KPN-dochter, biedt al sinds de zomer van vorig jaar VDSL2-abonnementen aan. Hier heeft de klant 40 Mbps down voor 55 euro per maand.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.