Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Datacenters Japan mogelijk toch in de problemen

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 12 april 2011 08:01 uur

Het gebrek aan brandstof in Japan als gevolg van de zware aardbeving vorige maand kan alsnog tot grote problemen leiden bij datacenters in de buurt van Tokyo. In de zomer is de vraag naar stroom hoger dan gemiddeld.

De Japan Data Center Council (JDCC) vreest nu dat er in het zomerseizoen problemen zullen ontstaan in verband met het huidige stroomtekort en de blackouts die zijn ingesteld door de Japanse regering om verbruik te verspreiden. Japan had eerder aangegeven datacenters voorrang te willen geven in de energievoorziening.

De Japanse regering heeft vlak na de ramp in samenwerking met Tohoku Electric Power en Tokyo Electric Power een regeling ingesteld waarbij de stroom af en toe uitgeschakeld wordt om tekorten in de stroomvoorziening te voorkomen. JDCC heeft de regering op 18 maart al gewaarschuwd voor het effect dit mogelijk heeft op de datacenters in het land. JDCC is een samenwerking van datacenters met meer dan 120 leden, waaronder Softbank, Equinix Japan, NEC, Fujitsu, Hitachi and Yahoo.

Een vertaling van de waarschuwing van de organisatie laat zien dat ongeveer 50 datacenters in de buurt van Tokyo met een generator van 10.000VA, meer dan 19.000 liter brandstof per uur verbruiken om deze op te starten. De blackouts duren gemiddeld drie uur, wat er volgens de berekening van JDCC voor zou zorgen dat gemiddeld na acht blackouts de voorraad brandstof bij elk datacenter op is. Daarnaast gaf de organisatie ook aan dat het transport van al deze extra brandstof kan leiden tot een logistieke nachtmerrie.

TEPCO, eigenaar van de zwaargetroffen kerncentrale, levert een derde van alle stroom in de regio van Tokyo. Volgens een rapport van The Financial Times kan TEPCO maar een deel van de stroom producerem die nodig is in de zomermaanden, waarbij een tekort van gemiddeld 10 miljoen kiloWatt kan ontstaan. De verwachte vraag in juli en augustus ligt rond de 60 miljoen kiloWatt.

Alex Bik, 12 april 2011 7:03 pm

10.000 VA, oftewel 10kVA en dan 19.000 liter brandstof? En alleen al om ze op te starten?

Zou 't misschien 10.000kVA zijn? Cijfertjes blijven lastig in dit soort berichten blijkbaar. 'Als er maar wat staat' lijkt het wel...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.