Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

It-reuzen bombarderen markt met nieuwe plannen voor cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 13 april 2011 08:05 uur

Grote it-partijen geloven in cloud computing, zoveel is wel duidelijk als je alle berichten van de afgelopen week achter elkaar zet. EMC maakte gisteren bekend dat het vanuit het Ierse Cork een nieuw onderzoeksinstituut heeft geopend.

Vanuit het EMC Research Europe zal het samen met Europese universiteiten onderzoek doen naar cloud computing, datacenters en storagefaciliteiten voor grote hoeveelheden data.

EMC gaat hiervoor overigens ook samenwerken met vier grote Chinese universiteiten. Alle opleidingsinstituten werken samen in het EMC Innovation Network. Doelstelling van EMC is om innovaties op gebied van cloud computing te versnellen.

IBM
Eerder al maakte IBM bekend dat het dit jaar zal komen met een reeks nieuwe producten onder de paraplu ‘Cloud Computing 2.0’. De nieuwe diensten en softwareproducten worden onder de naam ‘SmartCloud’ op de markt gebracht. IBM-klanten kunnen kiezen voor private cloudoplossingen, public cloud, hybride oplossingen en Software as a Service (SaaS). Volgens IBM zijn de nieuwe diensten naadloos integreerbaar met bestaande omgevingen.

Dell
Tot slot meldde Dell vorige week dat het grootse plannen heeft om wereldwijd liefst 22 datacenters voor cloud computing en virtualisatie te bouwen. Een paar van deze Dell Global Solution Centers komen in Parijs en Frankfurt. Twaalf van de geplande centers zullen nog dit jaar worden opgeleverd, aldus het persbericht van Dell.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.