Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ziggo kondigt snelheidsverhogingen aan

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 april 2011 08:04 uur

Telecombedrijf Ziggo gaat de snelheden van de meeste bestaande internetabonnees binnenkort verhogen. De verhoging gaat gepaard met een grote overstap op EuroDOCSIS 3.0.

Voor gebruikers met het snelste abonnement van 120 MB verandert er niets. “Zij hebben al het snelste abonnement in de markt en er is nog geen behoefte en nog hogere snelheden”, vertelt een Ziggo-woordvoerder tegenover ISPam.nl. “Het gaat om de bundels Alles-in-1 Basis en Plus en Internet Z2.” Die pakketten zijn op dit moment qua snelheid vergelijkbaar met de gangbare adsl-verbindingen.

De snelheid van Alles-in-1 Basis gaat van 2 Mbps down naar 10. De uplink wordt verhoogd tot 1 Mbps. Bij het Alles-in-1 Plus abonnement wordt de downloadsnelheid verhoogd van 22 Mbps tot 40 Mbps (upload blijft ongewijzigd). En abonnees met een Internet Z2-pakket krijgen een verdubbeling van hun downloadsnelheid tot 30 Mbps. De upload gaat van 2,5 Mbps naar 3 Mbps. Volgens Ziggo hebben de snelheidsverhogingen geen gevolgen voor de prijs van het abonnement.

Om hoeveel abonnees het exact gaat, is niet bekend. Maar volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat het zeker om meer dan een miljoen abonnees. In totaal heeft Ziggo ruim 1,5 miljoen internetgebruikers.

De snelheidsverhoging moet binnen zes maanden zijn doorgevoerd, zo stelt het bedrijf. Veel bestaande abonnees hebben nog een EuroDOCSIS 2.0-modem. Om de snelheidsverhoging te kunnen doorvoeren, is een nieuw modem nodig dat EuroDOCSIS 3.0 ondersteunt. “Later deze maand of begin mei ontvangen gebruikers om wie het gaat persoonlijk een aankondiging van de snelheidsverhoging met de details over het vervangen van het modem.”

Jurren, 20 april 2011 11:04 am

Deze snelheidsverhoging is al sinds 1 april. Alleen van dat docsis 3.0 weet ik niet zeker.

Nathan, 21 april 2011 9:23 am

Deze snelheidsverhoging is al heel lang bekend. Ziggo is tevens al zeker 2 maand alweer bezig om nieuwe modems te versturen voor alle upgrades.

Dit bericht loopt dan mijn inziens ook een beetje achter de feiten aan :)

Marco, 21 april 2011 10:57 pm

Ik heb liever een vast IPv4 adres en IPv6 connectiviteit.

gfddg, 11 april 2012 4:25 pm

Er staat een fout in het snelste internet abbo van 120mb blijft zo want dat is al de snelste op het moment van de markt dat klopt niet vodafone heeft net 500mbit en kpn heeft 500mbit en als je dat niet haalt krijg je minimaal 150mbit waarom wordt die 120mbit nooit hoger?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.