Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

VMware onderzoekt gebruik clouddiensten Europa

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 21 april 2011 08:03 uur

Maar liefst 41% van de Nederlandse mkb-bedrijven maakt gebruik van cloud computing. Dat blijkt uit een onderzoek dat door VMware is uitgevoerd binnen Europa. Nederland neemt daarmee de laatste plaats van de acht onderzochte landen in.

Op Europees niveau ligt het aandeel van mkb-bedrijven dat al een deel van hun infrastructuur of applicaties in de cloud heeft staan, rond de 60%. Tweederde (65%) van de Nederlandse mkb-organisaties past virtualisatie toe; dit is iets lager dan het gemiddelde in de acht onderzochte Europese landen (73%).

Eerste stap
Uit het onafhankelijke onderzoek, waaraan 1616 bedrijven uit acht verschillende landen deelnamen, blijkt ook dat er een direct verband is tussen virtualisatie en de mate waarin een bedrijf gebruik maakt van cloud computing. Bedrijven die een deel van hun it-processen hebben gevirtualiseerd, hebben twee keer zoveel van hun it-infrastructuur in de cloud draaien dan bedrijven die geen virtualisatie toepassen. Dat geldt ook voor Nederland.

Ruim zes op de tien Nederlandse organisaties met een gevirtualiseerde it-infrastructuur verplaatste een deel van de infrastructuur naar de cloud. Bijna de helft (43%) van de respondenten in de cloud geeft ook aan dat de overstap naar de cloud eenvoudiger is met virtualisatie.

“De discussie of het mkb ook de cloud adopteert, is voorbij”, zegt Willem van Enter, regional director Benelux bij VMware. “Iets meer dan 40% van de mkb-bedrijven in Nederland maakt al gebruik van de cloud. Dat betekent dat zij niet alleen bekend zijn met de technologie, maar ook al aardig op weg zijn met de reis er naartoe. Maar de eindbestemming is nog niet in zicht.”

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.