Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Regering VS wil 100 datacenters sluiten

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 20 april 2011 08:01 uur

De Amerikaanse regering heeft besloten 100 datacenters te sluiten in 2011. De regering wil proberen activiteiten uit te besteden (outsourcen) aan hosting serviceproviders. Dat meldt Web Host Industry Review. De plannen zijn een poging om de ict-uitgaven van de Amerikaanse regering te doen krimpen.

De Amerikaanse regering heeft bijna 2100 datacentra en wil 800 daarvan sluiten in de komende vier jaar. Volgens bronnen zou de Amerikaanse regering veel data willen verplaatsten naar een cloud computing-omgeving. Of dit ook echt de moderne cloudtechnologie betekent, is de vraag. Volgens de website wordt hiermee waarschijnlijk een ‘webbased’ gehoste omgeving bedoeld.

Vivek Kundra, CIO van de Amerikaanse regering, heeft in december vorig jaar zijn ‘cloud first’-beleid gelanceerd. Hierin werden alle vertegenwoordigers van datacenters gevraagd drie programma’s te noemen die binnen anderhalf jaar naar de cloud verplaatst zouden kunnen worden. De bedrijven hebben hierbij de keus of zij zelf een platform bouwen of gebruik maken van een commerciële clouddienst. In de beleidsplannen staat het uitbesteden van ict-diensten centraal.

Kundra zei zondag in The Washington Post dat de regering nu, na enkele maanden onderzoek, klaar is om 75 programma’s te verplaatsen naar de cloud. Er wordt nog gekeken naar de beveiliging van deze programma’s voor ze daadwerkelijk overgezet kunnen worden. Het verplaatsten van programma’s naar de cloud moet het mogelijk maken om servers efficiënter in te zetten en uiteindelijk minder datacentra in gebruik te hebben.

Andere delen van de Verenigde Staten zijn ook bezig om te snijden in de (ict-)uitgaven. De staat New York heeft een creatieve manier bedacht om te bezuinigen: zij hebben een datacenter geopend dat eigendom is van de staat.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.