Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Regering VS wil 100 datacenters sluiten

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 20 april 2011 08:01 uur

De Amerikaanse regering heeft besloten 100 datacenters te sluiten in 2011. De regering wil proberen activiteiten uit te besteden (outsourcen) aan hosting serviceproviders. Dat meldt Web Host Industry Review. De plannen zijn een poging om de ict-uitgaven van de Amerikaanse regering te doen krimpen.

De Amerikaanse regering heeft bijna 2100 datacentra en wil 800 daarvan sluiten in de komende vier jaar. Volgens bronnen zou de Amerikaanse regering veel data willen verplaatsten naar een cloud computing-omgeving. Of dit ook echt de moderne cloudtechnologie betekent, is de vraag. Volgens de website wordt hiermee waarschijnlijk een ‘webbased’ gehoste omgeving bedoeld.

Vivek Kundra, CIO van de Amerikaanse regering, heeft in december vorig jaar zijn ‘cloud first’-beleid gelanceerd. Hierin werden alle vertegenwoordigers van datacenters gevraagd drie programma’s te noemen die binnen anderhalf jaar naar de cloud verplaatst zouden kunnen worden. De bedrijven hebben hierbij de keus of zij zelf een platform bouwen of gebruik maken van een commerciële clouddienst. In de beleidsplannen staat het uitbesteden van ict-diensten centraal.

Kundra zei zondag in The Washington Post dat de regering nu, na enkele maanden onderzoek, klaar is om 75 programma’s te verplaatsen naar de cloud. Er wordt nog gekeken naar de beveiliging van deze programma’s voor ze daadwerkelijk overgezet kunnen worden. Het verplaatsten van programma’s naar de cloud moet het mogelijk maken om servers efficiënter in te zetten en uiteindelijk minder datacentra in gebruik te hebben.

Andere delen van de Verenigde Staten zijn ook bezig om te snijden in de (ict-)uitgaven. De staat New York heeft een creatieve manier bedacht om te bezuinigen: zij hebben een datacenter geopend dat eigendom is van de staat.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...