Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XS4ALL viert succes van IPv6-uitrol

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 21 april 2011 08:03 uur

Ruim zevenduizend klanten van provider XS4ALL zijn inmiddels overgestapt naar IPv6. Dit heeft de isp bekendgemaakt. XS4ALL biedt sinds vorig jaar IPv6 aan, inclusief een geschikt modem. Volgens de KPN-dochter zelf is de provider daarmee de grootse IPv6-aanbieder in Europa. De gegevens zijn afkomstig uit de rapportage van RIPE NCC, die in Europees verband de ip-space beheert.

XS4ALL loopt in elk geval voorop als het gaat om de implementatie van IPv6. Volgens woordvoerder Niels Huijbregts zien klanten van de provider de noodzaak om over te schakelen. Die noodzaak werd vorige week nog eens duidelijk in de berichten dat de huidige range IPv4-adressen in Zuidoost-Azië zo langzamerhand opraken en providers daar IPv6-adressen moeten uitgeven. Dit kan tot gevolg hebben dat pc’s en servers in die regio niet meer kunnen communiceren met IPv4-adressen in bijvoorbeeld Nederland.

“En dat betekent dat u straks in Thailand op vakantie misschien niet kunt Skypen met het thuisfront,” zegt Huijbregts in een persverklaring op de eigen website. Dit ‘omdat de IPv6-verbinding van het Thaise internetcafé geen connectie kan maken met het oude ip-adres thuis’.

IPv6 maakt standaard onderdeel uit van de dienstverlening van XS4ALL, bij alle abonnementen.

Lennie, 21 april 2011 11:53 am

De grootste access provider met native IPv6 zullen ze bedoelen ?

free.fr heeft 6rd zo'n beetje uitgevonden en ik geloof dat ze het hebben uitgerold voor al hun klanten en dat zijn er denk ik wel iets meer (ze zeggen zelf: Second largest ISP in France; 4+ Millions broadband subscribers)

Marco, 21 april 2011 10:56 pm

Gewoon goed bezig daar bij XS4ALL, daar kunnen de andere ISPs (de goeden uitgezonderd uiteraard) een voorbeeld aan nemen.

IPv4 is op, hoe vaak moeten we dit nog zeggen?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.